Emlékszilánkok – Dokumentumok a Tanztheater Wuppertal – Pina Bausch történetéből

Budapest, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, 2016. december 12. - 2017. március 5.
Dolgozott Federico Fellinivel, Pedro Almodóvarral és Wim Wenderssel, magyar hívei között pedig olyan neves hazai írókat találunk, mint Esterházy Péter, Nádas Péter vagy Forgách András.
Ő Pina Bausch, a 2009-ben váratlanul elhunyt koreográfus, a huszadik századi táncművészet egyik legnagyobb hatású alkotója, aki még életében legendává vált. A tragikusan megszakadt életművet hátrahagyó Bausch műhelye, a Tanztheater Wuppertal, vagyis a Wuppertali Táncszínház, amely immár negyven éve a világ meghatározó színházművészeti formációja, egy éve gazdag adományt adott az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) Táncarchívumának. Az egész életművet reprezentáló páratlan plakátgyűjtemény darabjai, albumok és előadásvideók, valamint Papp Dezső fotóművésznek a társulat első két budapesti vendégjátékán készült felvételei március 5-ig láthatók az OSZMI-ban: megannyi emlékszilánk egy monumentális életműből.
|


Játék
A kanadai David Walsh 1997-ben bejelentette, hogy óriási mennyiségű aranyat találtak Indonézia dzsungelében. Cégének részvényei pillanatok alatt megugrottak, a döglődő Walsh pedig hirtelen milliárdos lett. A képtelen történetből az Oscar-díjas Stephen Gaghan remek, pörgős filmet a főszerepben Matthew McConaughey-vel.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.