Emlékszilánkok – Dokumentumok a Tanztheater Wuppertal – Pina Bausch történetéből

Budapest, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, 2016. december 12. - 2017. március 5.
Dolgozott Federico Fellinivel, Pedro Almodóvarral és Wim Wenderssel, magyar hívei között pedig olyan neves hazai írókat találunk, mint Esterházy Péter, Nádas Péter vagy Forgách András.
Ő Pina Bausch, a 2009-ben váratlanul elhunyt koreográfus, a huszadik századi táncművészet egyik legnagyobb hatású alkotója, aki még életében legendává vált. A tragikusan megszakadt életművet hátrahagyó Bausch műhelye, a Tanztheater Wuppertal, vagyis a Wuppertali Táncszínház, amely immár negyven éve a világ meghatározó színházművészeti formációja, egy éve gazdag adományt adott az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) Táncarchívumának. Az egész életművet reprezentáló páratlan plakátgyűjtemény darabjai, albumok és előadásvideók, valamint Papp Dezső fotóművésznek a társulat első két budapesti vendégjátékán készült felvételei március 5-ig láthatók az OSZMI-ban: megannyi emlékszilánk egy monumentális életműből.
2017.01.01
|


Játék
George Clooney a neki szánt főszerepet átadta Oscar Isaacnak, és inkább rendezőként vetette bele magát az ötvenes években játszódó Suburbiconba. A Coen fivérekkel közös filmet a hozzáértők már most neves díjak várományosaként emlegetik.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.