Több mint 3 millió látogatót fogadott a madridi Prado múzeum 2016-ban

Több mint 3 millió látogatót fogadott a világ legnagyobb és legfontosabb múzeumai közé tartozó madridi Prado 2016-ban, teljesítve ezzel tavalyi célkitűzését - közölte kedden az intézmény internetes oldalán.

Linkek

A tájékoztatás szerint több mint 33 ezerrel haladták meg a tervezett 3 milliós célt, ami azt is jelenti, hogy 12,5 százalékkal többen voltak kíváncsiak a múzeum állandó és időszaki kiállításaira, mint 2015-ben.  
 
A növekedés elsősorban a Hieronymus Bosch életművéből rendezett kiállításnak köszönhető, amely a múzeum történetének eddigi legsikeresebb tárlata lett, csaknem 590 ezren látták. 
 
A Prado különböző kiállításaira az elmúlt évben 20,5 millió euró értékben adtak el belépőjegyeket, ami 25 százalékkal több mint 2015-ben - közölte az intézmény, amely a spanyol múzeumok közül a legtöbb látogatót fogadta az elmúlt évben. 
 
A második leglátogatottabb spanyol képtár 2016-ban a bilbaói Guggenheim múzeum volt, ahol 1,16 millióan jártak. Az Andy Warhol műveiből összeállított, Árnyékok című kiállítást több mint 800 ezren nézték meg. 
 
Egymillió hatvanezer látogatójával a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeum a harmadik helyen zárta az évet a spanyol múzeumok között. 
 
(MTI) 
2017.01.05
|


Játék
A Jurassic World új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok – és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.