Átadták az év jelmez- és díszlettervezőjének ítélt díjakat

Az év jelmeztervezője díjat Nagy Fruzsina, az év díszlettervezője díjat pedig megosztva Bagossy Levente és Khell Csörsz nyerte el. A szakmai díjakat a Látványtér 2016 címmel megrendezett kiállítás csütörtöki finisszázsán adták át a FUGA - Budapesti Építészeti Központban.
Az év jelmez- és díszlettervezőjét szakmai szavazás alapján választják meg a tervezők szavazatai alapján. A Látványtér tárlat finisszázsán átadott díjakat az előző év díjazottjai készítették: Orosz Klaudia bábtervező és Khell Zolt díszlettervező. Nagy Fruzsina a Trafó - Kortárs Művészetek Házában bemutatott Tabu kollekció című előadás jelmezeiért nyerte el a díjat. Bagossy Levente a Pécsi Nemzeti Színház két előadása, a Boldogtalanok és A vágy villamosa című darabok díszletéért kapta az elismerést. Khell Csörsz A bolygó hollandi című, a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott előadás és a Vígszínház A Pál utcai fiúk című produkciója díszletéért vehette át a díjat. 
 
A Látványtér című tárlatot hetedik alkalommal rendezték meg. A látvány-, díszlet- és jelmeztervezők munkáiból válogatást adó kiállítás az elmúlt színházi évad mintegy száz pályaművét mutatja be, a FUGA - Budapesti Építészeti Központban január 8-ig tekinthető meg. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága (MALÁT) szakmai kiállítása december 9-én nyílt meg, kurátora Balla Ildikó. A tervek szerint a tárlat anyaga a szegedi REÖK-ben májusban újra látható lesz. 
 
(MTI) 
2017.01.06
|


Játék
2018. július 4-7-ig az Anna and the Barbies zenekar szervezésében idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron „szabadság-fesztivál”, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.