Kedvenc helyek

Liane Carroll (UK)

Budapest, Budapest Jazz Club, 2017. január 15. 20:00
Lianne Carroll azon jazz-zenészek közé tartozik, akik némi túlzással előbb tanultak meg zongorázni, mint járni. Hamar kiderült, hogy a hangképzés terén is legalább ennyire tehetséges, az eredmény pedig nem maradt el: ma sokan őt tartják Anglia legjobb jazzénekesnőjének.
Profi karrierje viszonylag későn, 1998-ban kezdődött, mikor is csatlakozott Trevor Watts Moiré Music nevezetű formációjához. Rövid időn belül a legelismertebb sessionzenészek egyike lett, majd megalapította első saját formációját. 2002-ig a gitáros-dalszerző Peter Kirtleyvel dolgozott, egy közös szerzeményük egy brazil utcagyerekek számára készült jótékonysági kiadványon is megjelent, a dalban pedig Paul McCartney is vendégeskedett.
 
Carroll kezdetben r’n’b-s hangzású zenében utazott, majd 2005-től egyre inkább a jazz felé orientálódott. Még ebben az évben elnyerte a BBC Jazz Awards díját legjobb énekesnő kategóriában. Tavaly pedig neki ítélték oda a Brit Dalszerzők, Komponisták és Szerzők szervezetének Aranydíját. Számos nagylemeze megjelent, és ma is londoni Ronnie Scott Jazz Klub rendszeres fellépője. 
 
Jegyár: 3400 Ft 
Trooper
2017.01.06
|


Játék
Brian King és David Prowse zenekarában egyszerre van jelen a Hüsker Dü punkos zajossága és Bruce Springsteen slágeressége.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.