Kedvenc helyek

Landing Venus, Céh

Budapest, Auróra, január 12. 21:00
A Landing Venus lehetne kísérőzene is a bolygóra való leszálláshoz, de inkább arra utalnak, ahogyan a Willendorfi istennőszobor dől le, közvetlen a közelünkben. Az énekhang határait kutató Kisgyörgy Ilka projektje erős no-wave felvezetőt kap.
A nemrég alakult Landing Venus élén két, egymást kiegészítő énekesnőt találunk, akik három férfitársukkal együtt kísérleti pszichedelikus zenét művelnek. Mindezt rögtönözve és valós időben zajló hangtervezéssel. Kisgyörgy Ilka és Horváth Hannah szabadon improvizálhat az előbbi hölgy által életre hívott zenekarban. Az erdélyi származású Ilka jegyzi a dalok zömét, melyekben a szöveg is üzen; ő építőmérnökből lett az LFZF jazzénekesnője, és főleg a free vonalon találja helyét. A Céh pedig Kovács Gábort és Kiss Raymondot rejti, akik szintén nem a kötött formák hívei. 
 
Jegyár: 500 Ft
Air
2017.01.06
|


Játék
A művészetekre fogékony gyereket minden eszközzel támogatni kell – ezt támasztja alá Joe Lovano példája is, akit a „normális” civil pálya vélhetőleg a fodrászat felé sodort volna. De jazzrajongó apjának köszönhetően a világ egyik legnevesebb szaxofonosa lett.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.