Már több mint tízezren látták a Műcsarnok jubileumi kiállítását

A tízezredik látogatót várták szombaton a Műcsarnok alapításának 120. évfordulója alkalmából látható kiállításra, amely Az első aranykor címmel az Osztrák-Magyar Monarchia nemzeteinek festészetét mutatja be - hangzott el az M1 aktuális csatornán.
Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója a műsorban elmondta, a tízezredik látogatót egyebek mellett a kiállítás katalógusával, egy - kiállításokra, színdarabokra, zenei és filmes eseményekre felhasználható - hat alkalmas gyűjtőjeggyel, valamint egy üveg borral köszöntötték. 
 
A kiállítás - amely körülbelül másfél hónapja nyitott, és még március 12-ig látható - a várakozások szerint a látogatócsúcsot fog dönteni. A kiállításon Munkácsy Mihály, Hans Makart, Jan Matejko, Alfons Mucha, Rippl-Rónai József és kortársaik csaknem 200 munkáját tekintheti meg a közönség. 
 
A Műcsarnok történetéről Szegő György elmondta, az 1860-as években néhány tucat magyar festő kezdeményezte, hogy a millenniumi ünnepségekre egy európai szinten is kiemelkedő kiállítócsarnok épüljön. A Műcsarnokot végül 1896. május 4-én Ferenc József király nyitotta meg. 
 
(MTI) 
2017.01.09
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.