Barcsay 2017 ‒ Válogatás a 2016/2017-es tanév Barcsay Pályázatra beadott munkákból

Budapest, Magyar Képzőművészeti Egyetem, január 12 - 20.
Barcsay Jenő a végrendeletében fogalmazta meg egy díj és egy tanulmányi jutalom létrehozását 1988-ban. Előbbit, amelyet egy pályakezdő képzőművésznek adnak át minden évben, a festőművész testvére alapította annak halála után, 2006 óta pedig a Barcsay-jogutód Kónya házaspár által létrehozott alapítvány gondozza.
A másik, a Barcsay Jutalom tulajdonosa pedig a Képzőművészeti Egyetem azon hallgatói közül kerül ki évről évre, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az Anatómia és Térábrázolás órák során. Ez utóbbi díjat január 12-én adják át a Magyar Képzőművészeti Egyetem Aula-kiállítótermében a pályamunkákból rendezett kiállítás megnyitóján, amit hagyományosan Barcsay január 14-i születésnapjához időzít az egyetem. A díjazott és kiválasztott munkák egy héten át lesznek láthatók.
2017.01.09
|


Játék
A holland De Staat nem az a zenekar, amely hajlamos megkönnyíteni a kritikusok dolgát. Zenéjüket kategorizálni sem egyszerű, egyéb formációkhoz hasonlítani pedig szinte lehetetlen. Voltaképpen pop-rock hibridről van szó, ám ez jelen esetben túlontúl elcsépeltnek hat.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.