NEXTFESZT

Budapest, Trafó, 2017. január 11 - 27.
Idén is megrendezik a NEXTFESZT-et, mégpedig január 11. és 27. között a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Mielőtt azonban elkezdődne a háromhetes programsorozat, már érdemes ellátogatni a Trafóba, január elején a két évvel ezelőtti fesztivál sikerdarabját, a Pirkadot mutatták be újra, január 9-én pedig a Dollár Papa Gyermekei társulat Csehov című produkciójával találkozhatnak a nézők.
A tizenhét napos fesztivál idén sokkal több produkcióval készült a közönségnek, mint az elmúlt években. Az első NEXTFESZT-en tizenhárom előadás szerepelt, mostanra ez a szám több mint a duplájára növekedett. Idén a szervezők nyitottak a film és az irodalom felé is, valamint nagyobb teret kapott a képzőművészet is a programban. A fesztiválon az előadóművészetek minden lehetséges formában megmutatkoznak: színházi társasjáték, zene és mozgás, báb és tánc, idegenvezetés és még sok-sok újdonság várható. Koncertek, bulik fokozzák tovább a hangulatot, és egy premierdarab is készül.  
 
Fiatal alkotók friss és szerethető előadásai azoknak, akik már ma látni akarják a jövőt. Nagytermi- és stúdió előadások és meglepetésprogramok az Y generációtól. Három hét igencsak sűrű programmal várja azokat, akik ígéretes csapatokra kíváncsiak. Végtelen kíváncsisággal alkotnak, és nemcsak megmutatnak, hanem kérdéseket is feltesznek. Hogyan viszonyul a néző a közegéhez? Hogyan kapcsolódik ahhoz, ami a színházteremben történik? És egyáltalán, ki hogyan kapcsolódik a világhoz? Ezekre a kérdésekre koncentrál az idei fesztivál. 
2017.01.09
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.