NEXTFESZT

Budapest, Trafó, 2017. január 11 - 27.
Idén is megrendezik a NEXTFESZT-et, mégpedig január 11. és 27. között a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Mielőtt azonban elkezdődne a háromhetes programsorozat, már érdemes ellátogatni a Trafóba, január elején a két évvel ezelőtti fesztivál sikerdarabját, a Pirkadot mutatták be újra, január 9-én pedig a Dollár Papa Gyermekei társulat Csehov című produkciójával találkozhatnak a nézők.
A tizenhét napos fesztivál idén sokkal több produkcióval készült a közönségnek, mint az elmúlt években. Az első NEXTFESZT-en tizenhárom előadás szerepelt, mostanra ez a szám több mint a duplájára növekedett. Idén a szervezők nyitottak a film és az irodalom felé is, valamint nagyobb teret kapott a képzőművészet is a programban. A fesztiválon az előadóművészetek minden lehetséges formában megmutatkoznak: színházi társasjáték, zene és mozgás, báb és tánc, idegenvezetés és még sok-sok újdonság várható. Koncertek, bulik fokozzák tovább a hangulatot, és egy premierdarab is készül.  
 
Fiatal alkotók friss és szerethető előadásai azoknak, akik már ma látni akarják a jövőt. Nagytermi- és stúdió előadások és meglepetésprogramok az Y generációtól. Három hét igencsak sűrű programmal várja azokat, akik ígéretes csapatokra kíváncsiak. Végtelen kíváncsisággal alkotnak, és nemcsak megmutatnak, hanem kérdéseket is feltesznek. Hogyan viszonyul a néző a közegéhez? Hogyan kapcsolódik ahhoz, ami a színházteremben történik? És egyáltalán, ki hogyan kapcsolódik a világhoz? Ezekre a kérdésekre koncentrál az idei fesztivál. 
2017.01.09
|


Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, január 12. - május 25.
 
Budapest, Valyo Kikötő – Capa Kikötő (1095 Budapest, Hajóállomás utca 1.), április 28. - május 31.
 
 
Budapest, Átrium, május 24. 18:00
 
Budapest, Budapest Bábszínház, május 24. 18:00
Játék
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság... Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza ennek érdekében – amikor pedig mágusok tanácsát követve, sötét körülmények között kap egyet, teljesen kisajátítja.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.