A Hullaégető Gálvölgyi János

Ladislav Fuks regényéből rendez előadást Pelsőczy Réka a címszerepben Gálvölgyi Jánossal. A Hullaégető hátborzongató történet, mely egy cseh krematóriumi munkásról szól. Fuks regényét a hatvanas években filmre vitték, mégpedig a csehszlovákok, akkor Gálvölgyi Kopfrkingl magyar hangja volt.
Még egy érdekessége van az előadásnak, mégpedig az, hogy a regényt Gálvölgyi Judit írta színpadra. Miről beszél a Kopfrkingl regényéből szőtt színpadi mű? A rasszizmusról, a kirekesztésről, és arról a bizonyos szellemről, ami kiszabadult a palackból. Ugyanis 1938-at írunk, amikor Németország elfoglalja a Szudéta-vidéket. Ekkor fokozatosan előbukkan a rendes honpolgár álarca alól az álszent szörnyeteg, a behízelgő hóhér… A Hullaégető premierje február 10-én lesz lesz a győri Vaskakas Bábszínházban. 
 
2017.01.09
|


Játék
Az Európa Könyvkiadó három, Bob Dylanhez kapcsolódó kötettel tiszteleg a 2016-ban irodalmi Nobel-díjat kapó szerző munkássága előtt. Az áprilisban megjelent Krónikák és Lyrics. Dalok után júniusban érkezik a sorozat harmadik darabja, Barna Imre Bob Dylan című, rendhagyó életrajza is.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.