Így varázsold az ünnepek után is téli mesevilággá az otthonod!

Végre igazi telünk van, kint tombolnak a mínuszok, bent a szobában pedig jó ablaknak nyomott orral bámulni a fehéredő utcákat, vagy pedig a kandallónak dőlve olvasni a kedvenc regényedet.

De gondoltál már arra, hogy az ünnepek után sem kell díszek nélkül hagynod a lakást? Hagyj egy kicsi időt az olvasás és a hópelyhekben gyönyörködés között, és nézd meg milyen szuper, és mégis pofonegyszerű tippjeink vannak a karácsony utáni téli handmade dekóra. 
 
Hógömb házilag 
 
Elég hozzá egy üres befőttesüveg, ragasztó, vatta és hungarocelldarabok, vagy éppen, a kényelmesebb verzióban, boltban kapható hó-spray. Na meg egy aranyos kis kerámiafigura vagy egy letört fenyőág, hogy teljes legyen a saját, üvegbe zárt Narnia-hangulatod. A befőttesüveg kupakjára ragaszd rá vízhatlan, tartós ragasztóval a hógömb jövendőbeli lakóját, a környékére pedig a vattát és a hungarocelldarabkákat, majd zárd le a befőttesüveget. Ez az úgynevezett száraz hógömb. A profibb verzióban azonban használj glicerines vizet és csillámport, hogy az egész kis benti világ valóban életre kelhessen. A glicerin a víz sűrűbbé tételéhez kell, a csillámpor pedig ebben az esetben a folyadékban nem használható vattát, illetve hungarocell hópelyheket helyettesíti majd.  
 
Nehézségi fok: nehéz 
 
Elkészítési idő: 1-1,5 óra 
 
Mécsestartó alma 
 
Válassz ki 3 ragyogó almát, sikáld őket csillogóan fényesre, majd lakkozd be a még tündöklőbb és tartósabb hatásért. Így akár két-három hétig is eláll majd az almamécsesed. Ha a lakk megszáradt, vágd le az alma csúcsát, és egy gyertyányi vastagságban kotord ki a belsejét. Ezután csepegtess olvadt viaszt az almába, és helyezd rá a gyertyádat. Gondoltad volna, hogy ennyire könnyű „bio” hangulatfényt varázsolni például egy romantikus vacsorához? 
 
Nehézségi fok: könnyű 
 
Elkészítési idő: 30 perc 
 
Díszek az erdőből 
 
Egy-egy hétvégi kirándulás alkalmával az ember akaratlanul is összeszed az erdőben vagy a parkban otthagyhatatlan tobozokat, formás köveket, csinos ágakat-bogakat, vagy egyéb erdei kincseket. Ezeket pedig nem a legokosabb dolog csak hazahozni, majd tárolni, megunni, és a tavaszi nagytakarítás alkalmával kidobni, hiszen gondolj csak bele, mennyi díszhez, többek között vendégváróhoz, adventi koszorúhoz, vagy éppen többféle asztali dekorációhoz is tökéletesen fel tudod majd használni ezeket a kis erdei kacatokat. Mi csak néhány tippet adunk most: hóspray-vel havasra fújhatod a tobozokat, hasonlóképpen „behavazott” kavicsokkal pakolhatsz meg egy üvegtálat vagy csillámmal megszórt befőttesüveget, amire később, a télre való tekintettel miniatűr sálat is tekerhetsz, ha pedig szemet és bébirépából orrot ragasztasz neki, a kupakot pedig befested feketére, pillanatok alatt speckó hóembered is lesz a szobába. Engedd szabadjára a fantáziádat, hiszen az ötletek tárháza szinte végtelen!  
 
Nehézségi fok: közepes 
 
Elkészítési idő: 1 óra 
 
EST-tipp: 
 
A kevesebb néha több, szól a mondás, és teljesen igaza is van annak, aki ezt egyszer régen kitalálta: a túlzott csillámozás, vagy a díszek értelmetlen halmozása sajnos nem dizájnos, hanem ízléstelen lesz. Maradj inkább eredeti, visszafogott és különleges! 
Kurcz Orsi
2017.01.16
|


Játék
2018. július 4-7-ig az Anna and the Barbies zenekar szervezésében idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron „szabadság-fesztivál”, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.