Kedvenc helyek

Dropkick Murphys: 11 Short Stories Of Pain & Glory

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
[ funk / punk ] Boston, sőt a nyugati part legírebb zenekara olyan, mint a Motörhead volt a rock’n’rollban: ha meglepetést nem is tudott okozni soha, időről időre bebizonyította, hogy saját műfajában nagyon is joggal emlegetik etalonként.
A májpusztító kocsmapunk királyai kilencedik nagylemezükön is bebizonyítják, hogy találóbb nevet aligha találhattak volna maguknak: Dr. John „Dropkick” Muprhy ugyanis egy pankrátor volt a 30-as, 40-es években, emellett pedig egy híres/hírhedt alkoholelvonót is üzemeltetett. Ken Caseyék zenéje hallatán pedig egy ír pub IFA-homlokú törzsközönsége jelenik meg lelki szemeink előtt, amint literes korsót lóbálva, kidagadt erekkel üvöltik a refréneket. És nincs ez másként a 11 Short Stories Of Pain & Glory esetében sem. 
 
Mindemellett a zenekar a 2013-as Signed and Sealed in Blooddal és Going Out Of Style című 2011-es elődjével is különösen magasra helyezte a lécet, ezt pedig a 11 Short Storiesnak már nem sikerült megugrania. Persze szó sincs róla, hogy az új lemez fáradt vagy kicsit is unalmas lenne, viszont Rose Tattoo vagy Sunday Hardcore Matinee kaliberű gigaslágerek nem kerültek fel a lemezre. Ettől persze még egy tősgyökeres Dropkick Muprhys-anyaggal van dolgunk: a Rebels With A Cause kapásból megidézi a csapat himnikus – de véletlenül sem patetikus – oldalát.
 

 
A lassú-középtempós Blood már nem tipikus Dropkick-dal, de fogós csordavokáljaival jó eséllyel kerülhet be a koncertkedvencek közé. Az ízig-vérig folkos vonalat a nem csak címében első osztályú First Class Loser képviseli, az I Had A Hat a jól ismert villámgyors, punkos szerzemények sorát erősíti. Sajnos, a lemezen egyedüliként, pedig Dropkickéknek iszonyúan jól állnak a hasonló – pozitív értelemben véve – dühös zúzdák. A 11 Short Stories Of Pain & Glory nem a zenekar életművének csúcsa, de egy abszolút világbajnok hallgatnivaló. 
 
Kiadó: Born & Bred 
kirsch
2017.01.18
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.