Végh László – Kárpátalja az orosz-ukrán konfliktus árnyékában

Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), január 27. - március 12.
Végh László fotográfus a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjnak köszönhetően 2015-ben és 2016-ban rendszeresen kiutazott Kárpátaljára, hogy az ott élő emberek mindennapjait fényképezze.
Elsősorban egy a híradásokban igen csak alulreprezentált kérdéskör, a kelet-ukrajnai konfliktus kárpátaljai vetülete izgatta, kétéves kutatómunkája során fotózott frontot megjárt katonákat, eljutott családfő nélkül maradt otthonokba és perifériákra került emberekhez is. A művész számos ember sorsát megismerve azt tapasztalta, hogy „bár az életszínvonal folyamatos romlása, az ukrán fizetőeszköz értéktelenedése, s a mindent átszövő korrupció megnehezíti a mindennapokat és megnövelte a kivándorlók számát, mégis él a remény azokban, akik a maradás mellett döntenek”. A Mai Manó Házban látható fotóválogatás erről a csak azért is reményről mesél nekünk.
 
Ingyenes!
 
2017.01.23
|


Játék
Digitálisan felújított filmklasszikusokat bemutató sorozata keretében 2017. szeptember 14-től a Pannonia Entertainment bemutatja James Cameron kultikus akció-scifije, a Terminator 2. 3D változatát, restaurált képpel és hanggal, az eredeti ’91-es magyar szinkronnal.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.