Kedvenc helyek

Scott Bradlee's Postmodern Jukebox (USA)

Budapest, Papp László Bp Sportaréna, március 27. 20:00
A New York-i PMJ arról híresült el, hogy napjaink popslágereit swingesíti: az eredeti ’20-as évekbeli hangzás- és látványvilággal keltve időutazó illúziót. Az ötlet olyannyira bevált, hogy több százmillió Youtube-megtekintést is eredményezett mára.
A 35 éves jazz-zenész, Scott Bradlee agyából kipattant már pár érdekes kísérlet: megpróbálta a nyolcvanas évek legnagyobb slágereit egy ragtime-mixbe sűríteni, majd Nickelback-számokat Motown-stílusban előadni, de a tutira 2011-ben talált rá. A zongorista zenekarvezető a lakásában, barátokkal vett fel egy-egy feldolgozást, melyeket hetente tettek közzé, felrobbantva az internetet. A queensi pincéből induló zenészek nemsokára a világ legnagyobb színpadain találták magukat.
 
Lady Gaga-, Katy Perry-, Lorde- és White Stripes-szerzemények tarkítják a sikersztorit, de a Radiohead-féle Creep sem úszta meg a szívszaggató átdolgozást. Sia és Justin Bieber dala is kapott egy klubjazz vagy doo-wop verziót, akárcsak a Pokémon főtéma 2016-ban. David Bowie himnuszának, a Heroes-nak az átirata egy éve, a Rák világnapjára készült el, melynek bevételeit a betegség kutatásának céljára ajánlotta fel a zenekar. A csapat azóta szinte követhetetlen méretű alkotói közösséggé duzzadt; hogy a budapesti felállás hogyan fog pontosan kinézni, az legyen meglepetés, illetve az egyszeri és megismételhetetlen élmény garanciája is.  
 
Jegyár: 7000-60 000 Ft 
Air
2017.01.26
|


Játék
Emlékszik-e még valaki arra, mi az a „szocialista vígjáték”? Aminek társadalmi mondanivalója ugyan kicsinyke volt, a humora pedig soványka, viszont a Patyolattól a Közértig bátran kritizálta az élet nagy kérdéseit.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.