Már lehet nevezni az ötödik PET Kupára!

Február 1-jén, a Tisza élővilágának emléknapján indul el a nevezés az 5. PET Kupára, amelynek résztvevői idén a Dombrád és Tiszalök közötti folyószakaszról gyűjtik össze a főként pillepalackból álló hulladékot.
A PET Kupa résztvevői az elmúlt években több mint tíz tonna szennyező anyagot távolítottak el a Tiszából, és több mint 60 súlyosan szennyezett parti területet derítettek fel, amelyekből húszat teljesen meg is tisztítottak. Az akciónak köszönhetően eddig több mint 30 hulladékhajó épült meg, helyi közösségek csatlakoztak a környezetvédelmi erőfeszítésekhez, és a programról készült filmeknek köszönhetően sokakhoz jutott el a hír, hogy a Tisza segítségre szorul. 
 
Az idei verseny újdonsága, hogy a Tisza egyik mellékfolyója is csatlakozik a kezdeményezéshez, így a Bodrog mentén élők is hajóra szállhatnak folyójuk megtisztításáért. Ezt a csapatot a Zöld Kör természetvédelmi szervezet vezeti, ők Sárospataktól Tokajig tisztítják majd a folyót és annak partjait, erdejeit. 
 
A Tisza és a Bodrog évezredek óta Tokaj ütőerének számít, így a folyók állapota meghatározza Tokaj városának minőségét és megítélését, ezért is nagyon fontosak a PET Kupához hasonló természetvédelmi akciók - idézi a kommüniké Posta Györgyöt, Tokaj polgármesterét. 
 
Idén július 1-jén veszi kezdetét a szemétszedő verseny, amelyre a szervezők február elsejétől várják az elszánt magáncsapatok, cégek, támogatók és önkéntesek jelentkezését. 
 
(MTI) 
2017.02.01
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.