A Staféta és a Pesti Est bemutatja: Kitagadottak

Budapest, Ódry Színpad, február 18. 15:00
„Olyan darab, barátom, hogy láttára megfagy az emberben a vér és megdermednek mind a színész, mind a néző idegei…” – írta az egyik kritikus a színműről. A Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadára Friedrich Schiller Haramiák című drámáját Térey János fordításából Horváth János Antal és Olasz Renátó írta át Kitagadottak címmel.
A Haramiák Friedrich Schiller első teljes műve, amely 1781-ben született, írója akkor alig volt huszonkét éves. A darabot elsőként a mannheimi színház mutatta be óriási sikerrel, 1782. január 13-án. A közönség felállva tombolt, az előadást majdnem le kellett állítani. Az osztatlan siker azonnal hírnevet szerzett Schillernek a német irodalomban. Első kritikusa rögtön a „német Shakespeare”-t látta benne. A Haramiák első magyar nyelvű bemutatóját 1794-ben Kolozsváron tartották. 
 
Két testvér örökségért és szerelemért folytatott versengéséről szól a dráma. Franz és Karl Moor szélsőségesen öntörvényű figurák, akik megkérdőjelezik a morált és a társadalmat. A darab lázadó szelleme és viharzó áradása egy fiatalember gondolkodásmódjának hű lenyomata. 
 
Szereplők: Rába Roland, Baki Dániel, Waskovics Andrea, Mészöly Anna, Nagy Zsolt, Figeczky Bence, Konfár Erik, Hajdu Tibor, Hajdu Péter, Koroknai Sándor. Rendező: Olasz Renátó 
 
Bemutató: Ódry Színpad, 2017. február 18. 15.00
 
 
2017.02.02
|


Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, április 24 - 29.
 
Szentendre, MűvészetMalom, április 8. - június 11.
 
Budapest, A38 Hajó, április 26. 20:00
 
Budapest, Spinoza, április 26. 19:00
Játék
A Folklore Man után Fehér Zsomborék ismét kalandra hívnak.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.