Kedvenc helyek

PESTI ESTek: Óriás lemezbemutató koncert

Budapest, A38 Hajó, 2017. február 18. 20:00
A 2000-es évek klubkoncert-látogatói még jó eséllyel emlékeznek az annabarbira (autentikusan, kis betűvel), bár aligha sírják vissza az említett zenekart. No, nem mintha nem lett volna kiváló formáció, ám utódja, az Óriás jóvoltából nem igazán gyötör senkit a hiányérzet.
A trióként induló csapat már Jön című debütáló lemezével, sőt, az azt megelőző EP-vel is bebizonyította, hogy a Myspace-korszak okozta túlkínálatban sem lehetetlen tökéletesen Egyedi (autentikusan, nagybetűvel, bármennyire is elcsépelt „vicc”) hangzású, szimpla rockzenével előrukkolni. Bár eleinte előszeretettel aposztrofálták őket a magyar Foo Fightersként, ennek csak minimálisan volt létjogosultsága.
 
Az Óriás már lassan négy éve nem jelentkezett új nagylemezzel, bár a hatszámos 0209 némi kárpótlást jelentett a rajongók számára. A Minden villany ég immár a negyedik Óriás-nagylemez, melyen a frontember, Egyedi Péter egyik régebbi szólódala is helyet kapott, sőt, kulcsszerepet játszott az album experimentális hangzásában. Az Óriás ugyanis sosem játszott biztonsági játékot, a csapatnak lételeme a folyamatos változás és kísérletezés. A zenekar lemezbemutató koncertjét a Tej nyitja. 
 
Jegyár: 2000 Ft, elővét: 1500 Ft 
kirsch
2017.02.03
|


Játék
Harmincnégy éve virul ez a New Jersey-i banda, és eddig még sosem jártak Budapesten.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.