MÚZEUM+ LABIRINTUS - Egy különleges este Ország Lilivel

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2017. február 16. 18:00
A Magyar Nemzeti Galéria Múzeum+ programsorozatának idei második felvonására február 16-án, csütörtökön kerül sor, az intézmény ismét meghosszabbított nyitvatartással várja mindazokat, akik új megközelítésekben szeretnének közelebb kerülni a képzőművészethez.
A tematikus tárlatvezetésekkel, előadásokkal, társművészeti programokkal és workshoppal gazdagított este témája ezúttal a „labirintus”, a rendhagyó alkalom fókuszában pedig a Nemzeti Galéria Árny a kövön című, Ország Lili művészetét bemutató nagyszabású tárlata áll, amely az alkotó eddigi legnagyobb életmű-kiállítása. 
 
18 órakor Élő MúzeumCafé beszélgetés kezdődik a Barokk-teremben Ország Lili labirintusai címmel, amelyen a művészről, sajátos képi világáról, a kiállításról és az Ország Lili munkáit megőrző műgyűjtőkről is szó esik majd. Ezt követően 19.30-tól ugyanitt Fabiny Tamás evangélikus püspök és Fináli Gábor rabbi beszélget az életmű-kiállításhoz kapcsolódóan Ország Lili művészetéről, az alkotások által felvetett kérdésekről, a műveiben felfedezhető zsidó szimbólumokról, valamint a keresztény misztika kereséséről.
 
A két beszélgetés között a Kupolacsarnokban zenés Pilinszky-estre kerül sor, a koncerten a költő Hrutka Róbert és Alexa (Alex Fender) által megzenésített verseit, valamint Bereményi Géza Pilinszky életéről írt dalszövegeit hallhatjuk. 20.30-kor ugyanitt Gergye Krisztián Társulatának LILITh – fekete hold című táncelőadását tekinthetik meg a vendégek, tőlük azt kérik a szervezők, hogy hozzanak magukkal egy-egy téglát, amely majd az előadás részévé válik. A performansz „a tánc találkozása Ország Lili képzőművészetével és a bábművészettel, amely a személyességet és az emberi test magányát vizsgálja”.
 
Jegyár: 2800 Ft
 
2017.02.10
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.