Káposzta forever!

Ha olyan finomságra vágysz, ami laktat, de alig hizlal, viszont ennek ellenére telis-tele van vitaminnal és segít megelőzni a rettegett influenzát, akkor a káposztát neked találták ki az égiek! Ebből a szuper zöldségből ugyanis végtelen sokfajta ínycsiklandó étel készíthető, előételtől a főfogásig, az egészen egyszerű falatoktól a bravúros vendégváróig. Mutatunk néhány tippet!

Előételnek - Káposztás falatok paprikában  
 
Legyen az családi ebéd, vagy meglepetésvacsora a barátaidnak, biztos mindenkit lenyűgözhetsz egy ilyen előétellel. Ráadásul annyira jól néz ki, hogy szinte hihetetlen, hogy nem igényel semmiféle bonyolult munkát az elkészítése. Csak belezz ki néhány vastagabb uborkakarikát, valamint egy-két nagyobb pritaminpaprikát, majd töltsd meg őket sózott, borsozott, pikáns sajtkrémmel vagy vajkrémben megforgatott, fűszerezett reszelt káposztával. Kupaknak, az alkotás tetejére pedig egy csepp majonéz vagy „piros arany” is tökéletesen fest, de a mi kedvencünk a chilis-majonézes tejföl lett! 
 
Elkészítési idő: 30 perc 
 
Nehézségi fok: közepes 
 
Vendégvárónak – Káposztalepény 
 
Ha nagy vendégségre adod a fejed, de nem érzed magad éppen konyhatündér kedvedben, akkor a káposztalepény menthet meg. Csak le kell reszelned egy-két fej káposztát (ha nincs időd reszelni, a piacon már darabolt formában, zacskózva is megveheted), reszelj mellé még egy-két krumplit, keverd össze sóval, tojással, liszttel; sózd, borsozd, lapítsd lepénnyé, és süsd ki olajban!  
 
Elkészítési idő: 60 perc 
 
Nehézségi fok: közepes 
 
Diétához – Káposztasaláta 
 
Nemcsak szuper vitaminforrásnak, hanem diétához is segít a káposzta. Például, ha már unod az íztelen puffasztott rizst, vagy csak ennél valami mást, akkor vegyél egy fej lilakáposztát, reszeld le, valamint reszelj vagy vágj hozzá még uborkát és hagymát is. Majd fűszerezd, sózd, borsozd kedvedre, és öntsd nyakon az egészet kefirrel vagy joghurttal. Máris kész a vitamindús diétás ebéded, amit egy vékony szelet sült csirkével is bátran fogyaszthatsz! 
 
Elkészítési idő: 20 perc 
 
Nehézségi fok: könnyű 
 
Főfogásnak - A jó öreg töltött káposzta 
 
Nem szeretnénk a nagy megmondók lenni, hiszen a töltött káposzta egy olyan étel, amire minden valamirevaló családnak van már egy jól bevált, saját, nagymamaféle receptje. Mi most csak addig merészkedünk, hogy leírjuk ennek a csodás ételnek az alapjait: darált sertéscomb, bors, pirospaprika, fokhagyma és rizs. Ezek lennének az alapanyagok, na meg persze a káposztalevelek, amibe a rizses húsgombócokat kell csomagolni. Aztán a kis csomagok tetejére pedig jöhet a jó kis paraszttejföl. Innentől viszont tényleg ez az az étel, amit mindenki másképpen csinál. Van olyan, aki az órákig kevergetés híve, és van, aki csak rázogatja a káposztát a lábosban. A lényeg úgyis a végeredmény! 
 
Elkészítési idő: 60-120 perc 
 
Nehézségi fok: nehéz 
Kurcz Orsi
2017.02.13
|


Játék
A kanadai David Walsh 1997-ben bejelentette, hogy óriási mennyiségű aranyat találtak Indonézia dzsungelében. Cégének részvényei pillanatok alatt megugrottak, a döglődő Walsh pedig hirtelen milliárdos lett. A képtelen történetből az Oscar-díjas Stephen Gaghan remek, pörgős filmet a főszerepben Matthew McConaughey-vel.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.