Németh Hajnal: FEHÉR DAL - Többek között

Budapest, Trafó, február 9. - március 19.
Ő képviselte Magyarországot a Velencei Biennálén 2011-ben, és többek között olyan neves intézményekben állította már ki műveit, mint a párizsi Palais de Tokyo, a madiridi Reina Sofia, a bécsi Modern Művészeti Múzeum (mumok), a stockholmi Moderna Museet vagy a berlini Martin-Gropis-Bau.
A Berlinben élő Németh Hajnal, a hazai kortárs képzőművészet évtizedek óta meghatározó alakja most a Trafó Galériájában mutatja be a magyar közönségnek legújabb munkáit. A tárlat origója Roy Harper I Hate The White Man című, 1970-es dala: „a fehér brit dalszerző önkritikus attitűdje inspirálta a művészt, aki apró vizuális vagy szöveges változtatásokkal manipulált már korábban több popkulturális alkotást is.” A Fehér Dal címet kapott fotósorozat mellett digitális kollázsokként remixelt poptörténeti klasszikusok albumborítóit is láthatjuk, ezek megváltoztatott címei és színei új kritikai kontextussal bővítik a kiállítást.  
 
Ingyenes! 
2017.02.13
|


Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.