Csináld magad farsang! - Díszek, kaják, jelmezek

„Itt a farsang, áll a bál…” szól a legendás gyerekdal, amit felnőtt fejjel sem ciki dúdolgatni. Főleg nem az manapság, amikor egyre nagyobb divatja van megint az efféle bolondozásnak.
A farsangi őrületből persze mi sem szeretnénk kimaradni, ezért alább pár DIY, azaz csináld magad ötletet adunk, amit akár te is, akár itt és most, akár a legcsekélyebb kézügyességgel is el tudsz készíteni, persze fergeteges dicséreteket bezsebelve. Mutatjuk a tutit! 
 
A legkönnyebb farsangi dísz 
 
Szalvétarózsa 
 
Fogj egy csinos, színes szalvétát, hajtogasd egyenletesen redősre, majd a közepén kösd meg egy szál cérnával. Innentől pedig már csak annyi van hátra, hogy szétnyitogasd a szirmokat, és persze kicsit „megtépázd” őket, hogy a túl szabályos helyett természetesen kusza legyen a virágod.  
 
Elkészítési idő: 20 perc 
 
A legkönnyebb farsangi koktél 
 
Szivárványszínű italok mézesmacikban 
 
Biztos nálatok is tele van a spejz régi maci formájú mézescsuprokkal - vagy ha azokkal nem is, de cuki, vicces formájú üvegcséket biztos találsz párat. A dolgod csupán annyi, hogy tisztítsd meg ezeket az üvegeket, és tölts az aljára akármilyen szörnyű színű szörpöt és narancslét, majd a tetejére egy kortynyi vodkát. Máris kész a varázslat: ugyanis a szörp és a juice súlyosabbak az alkoholnál, ezért a színes löttyök lent maradnak a kübli alján, míg az átlátszó vodka megül a koktél tetején.  
 
Elkészítési idő: 10 perc 
 
A legkönnyebb farsangi fogás 
 
Vendégváró szendvicspofik 
 
Nem árulunk zsákbamacskát: a legkönnyebb farsangi kajaötletünk tényleg percek alatt kész van, mégis hatalmas sikert arat majd. Csak figyelj: ha nincs időd a farsangi fánkra, akkor csinálj mosolygós szendvicseket. A kenyér a fej lesz, a zöldségekből, sajtból, szószokból pedig olyan arcot varázsolhatsz, amilyet csak szeretnél. Fantázia bekapcs! 
 
Elkészítési idő: 20 perc 
 
A 3 legkönnyebb farsangi jelmez 
 
1.) Ananász 
 
Sárga ruha, fehér cipellő, esetleg egy ütős napszemcsi... és már majdnem kész is vagy. Az egyetlen nehezebb rész a dologban az ananász zöldje, amit kartonpapírból ajánlunk kivágni, meghajtogatni, majd hajpánttal a fejedre rögzíteni. 
 
Elkészítési idő: 20 perc 
 
2.) Denevér 
 
Ez a jelmez sem bonyolultabb az ananászmaskaránál. Sőt. Végy egy fekete ruhát, majd egy fekete téglalap alakú anyagból vágd ki a denevérszárnyakat, aztán feszítsd ki, és rögzítsd vagy a ruhához, vagy pedig damillal, karkötővel, spárgával a saját karodhoz az alkotást. 
 
Elkészítési idő: 20 perc 
 
3.) Halott menyasszony 
 
Ebben az esetben a ruhával nem kell sokat bűvészkedned, hiszen egy nagyobb lepedő, egy viseltes fehér nyári ruha, vagy egy szakadtabb csipkeanyag is megteszi. Itt ugyanis a smink és a fellépés lesz az, ami mindent visz: füstös, elmaszatolt szemeket kérünk, elkent rúzst a száj körül, egy kis fekete „koszt” erre-arra, és persze művért, amit bármelyik sminkesboltban olcsón beszerezhetsz! Hajrá! 
 
Elkészítési idő: 20 perc 
Kurcz Orsi
2017.02.20
|


Játék
Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.