„Mentés másként...” – Mi marad az újmédia-művészetből?

Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2017. február 24. - március 26.
A hazai médiaművészet legfőbb irányzatairól a műfaj jellegzetesen közép-európai vonásait megjelenítve igyekszik átfogó képet adni a Ludwig Múzeum most nyíló tárlata. A kiállítás a médiaművészet magyarországi kezdeteitől napjainkig tartó időszakát fogja át, ...
…egyaránt válogatva a 20. század második felére jellemző munkák (fotó, film, videó, analóg technikai eszközöket használó művek) és a 21. századi újmédia művészeti művek (digitális technológiákon alapuló művek) közül. A tárlat, amelyen megjelennek a műfaj emblematikus hazai képviselőinek munkái Bódy Gábortól Hajas Tiboron, Tót Endrén, Maurer Dórán, St. Auby Tamáson és Koncz Andráson keresztül Kele Juditig, többek között arra keresi a választ, hogy azon műveknél, amelyeknek az összetevője az idő, mi a műtárgy ma, és mit kell, illetve lehet megőrizni a jövő számára. A múzeum a kiállításhoz kapcsolódóan március 23-24-én kétnapos konferenciát szervez, ahol a médiaművészet megőrzéséről nemzetközi hírű szakemberek tartanak előadást.
2017.02.20
|


Játék
Egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy ifjú katona beszáll a bunyóba. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.