„Mentés másként...” – Mi marad az újmédia-művészetből?

Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, február 24. - március 26.
A hazai médiaművészet legfőbb irányzatairól a műfaj jellegzetesen közép-európai vonásait megjelenítve igyekszik átfogó képet adni a Ludwig Múzeum most nyíló tárlata. A kiállítás a médiaművészet magyarországi kezdeteitől napjainkig tartó időszakát fogja át, ...
…egyaránt válogatva a 20. század második felére jellemző munkák (fotó, film, videó, analóg technikai eszközöket használó művek) és a 21. századi újmédia művészeti művek (digitális technológiákon alapuló művek) közül. A tárlat, amelyen megjelennek a műfaj emblematikus hazai képviselőinek munkái Bódy Gábortól Hajas Tiboron, Tót Endrén, Maurer Dórán, St. Auby Tamáson és Koncz Andráson keresztül Kele Juditig, többek között arra keresi a választ, hogy azon műveknél, amelyeknek az összetevője az idő, mi a műtárgy ma, és mit kell, illetve lehet megőrizni a jövő számára. A múzeum a kiállításhoz kapcsolódóan március 23-24-én kétnapos konferenciát szervez, ahol a médiaművészet megőrzéséről nemzetközi hírű szakemberek tartanak előadást.
2017.02.20
|


Zakar István kiállítása.
Budapest, Újlipótvárosi Klub Galéria, 2017. december 14. - 2018. január 12.

Geszler Mária keramikusművész kiállítása.
Szombathely, Szombathelyi Képtár, 2017. december 14. - 2018. március 4.

"De lelkem Isten megnyitá"– a köztünk élő Arany János.
Debrecen, Kölcsey Központ, 2017. december 20. - 2018. február 28.

Játék
Újra mozivásznon a The Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl digitálisan restaurált és 5.1-ben újrakevert változatban!
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.