Az erényöv titkos történetei. Mítosz és valóság

Kecskemét, Kecskeméti Katona József Múzeum - Cifrapalota, február 14. - augusztus 20.
A köztudatban a mai napig makacsul tartja magát az a hamis elképzelés, miszerint az erényöv használatának eredete a keresztes háborúk koráig nyúlik vissza, amikor is otthon maradt asszonyaikra a csatába induló férjek lelakatolható alkalmatosságot húztak, így biztosítva a nők hűségét.
Hogy mi igaz mindebből és honnan ered a nagy erényöv-mítosz? Ezekre a kérdésekre ad választ a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum izgalmas vándorkiállítása, amely stílusosan Bálint napon nyitotta meg kapuit Kecskeméten. A Cifrapalotában nyár végéig látható tárlat az erényöv használatát övező hiedelmeket igyekszik eloszlatni a tárgy valódi történetének nyomába eredve, amely – mint kiderül – nem más, mint „az elmúlt 500 év mentalitástörténetének, orvostörténetének, szexualitás-történetének és muzeológiájának torzításokkal, hamisításokkal és visszavetítésekkel gazdag láncolata”.
2017.02.20
|


Játék
Újra mozivásznon a The Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl digitálisan restaurált és 5.1-ben újrakevert változatban!
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.