Társadalmi vitára bocsátja a BKK a 3-as metró felújítása idejére tervezett forgalmi rendet

A Budapest Közlekedési Központ (BKK) megvizsgálta, hogy a Kőbánya-Kispest-Nagyvárad tér szakasz felújítása alatt várhatóan hogyan rendeződik át a forgalom az érintett hálózaton, ennek alapján lakótérségekre bontva részletes mobilitási tervet dolgozott ki.
Az elkészült interaktív térkép már elérhető a BKK oldalán. Ezen az érintett városrészekre kattintva megismerhető, hogy a BKK milyen alternatív útvonalakat kínál a 3-as metró helyett. 
 
Felhívják a figyelmet arra is, hogy a metrópótlás miatt megnő majd az utazási idő, esetenként több átszállásra lesz szükség. 
 
A metró felújítása várhatóan idén nyáron kezdődik és három ütemben zajlik. Az első ütemben - amelynek idejére vonatkozóan készült el a mostani interaktív térkép - a metróvonal déli szakaszát, a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti részt zárják le. Ezt követi a fő ütem második része: az északi - a Lehel tér és Újpest-Központ közötti - és a déli szakasz együttes lezárása, a metró ekkor csak a Nagyvárad tér és a Lehel tér között közlekedik. 
 
A két külső szakasz elkészülte után, a második fő ütemben a vonal belső részén, a Lehel tér és a Nagyvárad tér között lesz metrópótlás, a harmadik ütemben pedig az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között nem közlekednek majd a szerelvények. 
 
A BKK az utasok észrevételeit március 7-ig várja. 
 
(MTI) 
2017.02.21
|


Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.