Sofia Coppola pompás színészgárdával forgatja újra Thomas Cullinan bestsellerét

A XIX. században járunk Virginia államban, és még javában dúl az amerikai polgárháború észak és dél között. Egy lányiskola megpróbál kimaradni a kinti eseményekből, ezért elzárják magukat a külvilágtól, ám a külvilág mégis bekopogtat hozzájuk egy sebesült északi katona képében.
Hosszas vita után befogadják és elbújtatják sérültet, ám ezzel egyből állást is foglalnak, ráadásul a katona egyre hevesebb indulatokat szít a lakók között, akik közül többen is vonzódnak hozzá. 
 
Thomas Cullinan könyvének (The Beguiled) története nem csak regényként ismert. 1971-ben egyszer már feldolgozta Hollywood a legendás Don Siegel rendezésben – Magyarországon A tizedes háreme címen ismert –, és akkor Clint Eastwood játszotta a férfi főszerepet. 
 
Nincs irigylésre méltó dolga Sofia Coppolának (Elveszett jelentés), ugyanis az a film simán megállja a helyét még ma is, és azért Don Siegelt nem lehet egyszerű felülmúlni. Az biztos, hogy nem a szereposztáson fog múlni, ugyanis Coppola pompás színészgárdát válogatott össze a Csábítás című mozihoz. Eastwood szerepét Colin Farrell kapta, az iskola vezetőjét Nicole Kidman alakítja, míg a többi szerepben olyan kiváló színésznőket köszönthetünk, mint Kirsten Dunst, Elle Fanning vagy a Rendes fickók tündéri kislánya, Angourie Rice. 
 
A stáb egy Louisiana állambeli ültetvényen forgatott családias körülmények között, és a régimódi westernes hangulat megőrzése végett nem digitális, hanem 35 mm-es filmkamerával rögzítették a felvételeket. A film ősbemutatóját a szakma a Cannes-i Filmfesztiválra várja, és tényleg van esély rá, hogy bejöjjön a számításuk. 
2017.03.06
|


Film premierek

Hóember

amerikai-angol-svéd krimi, 119 perc, 2017

My Little Pony: A film

amerikai-kanadai animációs film, 99 perc, 2017

HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják

amerikai-angol-belga-francia háborús film, 120 perc, 2017

Happy End

francia-német-osztrák filmdráma, 107 perc, 2017
Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Filmek a TV-ben
18:10
Mennyei csodák
amerikai filmdráma, 2016
18:25
Anomalisa
amerikai animációs film, 2015
18:35
Flúgos futam
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1976
18:45
Veszélyes vizeken
amerikai akciófilm, 1994
18:50
Az igazság védője
amerikai akciófilm, 2014
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.