Sofia Coppola pompás színészgárdával forgatja újra Thomas Cullinan bestsellerét

A XIX. században járunk Virginia államban, és még javában dúl az amerikai polgárháború észak és dél között. Egy lányiskola megpróbál kimaradni a kinti eseményekből, ezért elzárják magukat a külvilágtól, ám a külvilág mégis bekopogtat hozzájuk egy sebesült északi katona képében.
Hosszas vita után befogadják és elbújtatják sérültet, ám ezzel egyből állást is foglalnak, ráadásul a katona egyre hevesebb indulatokat szít a lakók között, akik közül többen is vonzódnak hozzá. 
 
Thomas Cullinan könyvének (The Beguiled) története nem csak regényként ismert. 1971-ben egyszer már feldolgozta Hollywood a legendás Don Siegel rendezésben – Magyarországon A tizedes háreme címen ismert –, és akkor Clint Eastwood játszotta a férfi főszerepet. 
 
Nincs irigylésre méltó dolga Sofia Coppolának (Elveszett jelentés), ugyanis az a film simán megállja a helyét még ma is, és azért Don Siegelt nem lehet egyszerű felülmúlni. Az biztos, hogy nem a szereposztáson fog múlni, ugyanis Coppola pompás színészgárdát válogatott össze a Csábítás című mozihoz. Eastwood szerepét Colin Farrell kapta, az iskola vezetőjét Nicole Kidman alakítja, míg a többi szerepben olyan kiváló színésznőket köszönthetünk, mint Kirsten Dunst, Elle Fanning vagy a Rendes fickók tündéri kislánya, Angourie Rice. 
 
A stáb egy Louisiana állambeli ültetvényen forgatott családias körülmények között, és a régimódi westernes hangulat megőrzése végett nem digitális, hanem 35 mm-es filmkamerával rögzítették a felvételeket. A film ősbemutatóját a szakma a Cannes-i Filmfesztiválra várja, és tényleg van esély rá, hogy bejöjjön a számításuk. 
2017.03.06
|


Film premierek

Nap nap után

amerikai romantikus filmdráma, 90 perc, 2018

Gringo

amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 111 perc, 2018

Sherlock Gnomes

amerikai-angol animációs film, 87 perc, 2018

A hűséges

belga-francia-holland krimi, 130 perc, 2017
Játék
A Thor eddigi részeinek is szerves része volt a komikum, de mostanáig a dolog kb. kimerült a Jöttünk, láttunk, visszamennénk-filmek poénjainak újrafeldolgozásában. Ez azonban most megváltozott!
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
18:10
Egyesült Királyság
amerikai-angol filmdráma, 2016
18:10
Nicsak, ki beszél most!
amerikai vígjáték, 1993
18:20
Jackie
amerikai-chilei-francia filmdráma, 2016
18:20
Párizsból szeretettel
francia akciófilm, 2010
18:30
Vasember 2.
fantasztikus akciófilm, 2010
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.