Sofia Coppola pompás színészgárdával forgatja újra Thomas Cullinan bestsellerét

A XIX. században járunk Virginia államban, és még javában dúl az amerikai polgárháború észak és dél között. Egy lányiskola megpróbál kimaradni a kinti eseményekből, ezért elzárják magukat a külvilágtól, ám a külvilág mégis bekopogtat hozzájuk egy sebesült északi katona képében.
Hosszas vita után befogadják és elbújtatják sérültet, ám ezzel egyből állást is foglalnak, ráadásul a katona egyre hevesebb indulatokat szít a lakók között, akik közül többen is vonzódnak hozzá. 
 
Thomas Cullinan könyvének (The Beguiled) története nem csak regényként ismert. 1971-ben egyszer már feldolgozta Hollywood a legendás Don Siegel rendezésben – Magyarországon A tizedes háreme címen ismert –, és akkor Clint Eastwood játszotta a férfi főszerepet. 
 
Nincs irigylésre méltó dolga Sofia Coppolának (Elveszett jelentés), ugyanis az a film simán megállja a helyét még ma is, és azért Don Siegelt nem lehet egyszerű felülmúlni. Az biztos, hogy nem a szereposztáson fog múlni, ugyanis Coppola pompás színészgárdát válogatott össze a Csábítás című mozihoz. Eastwood szerepét Colin Farrell kapta, az iskola vezetőjét Nicole Kidman alakítja, míg a többi szerepben olyan kiváló színésznőket köszönthetünk, mint Kirsten Dunst, Elle Fanning vagy a Rendes fickók tündéri kislánya, Angourie Rice. 
 
A stáb egy Louisiana állambeli ültetvényen forgatott családias körülmények között, és a régimódi westernes hangulat megőrzése végett nem digitális, hanem 35 mm-es filmkamerával rögzítették a felvételeket. A film ősbemutatóját a szakma a Cannes-i Filmfesztiválra várja, és tényleg van esély rá, hogy bejöjjön a számításuk. 
2017.03.06
|


Film premierek

Férfiak fecskében

angol vígjáték, 96 perc, 2018

Hotel Transylvania 3.: Szörnyen rémes vakáció

amerikai animációs film, 97 perc, 2018

Felhőkarcoló

amerikai akciófilm, 102 perc, 2018
Játék
A műfaját posztapokaliptikus turbópopként definiáló Einstand garantálja a forró hangulatot.
Filmek a TV-ben
18:10
Egy anya bosszúja
amerikai thriller, 2018
18:20
Ha fiú lennék
belga-francia vígjáték, 2017 (feliratos)
18:20
Lesz ez még így se!
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:35
A hallgatag bunyós
amerikai romantikus filmdráma, 1988
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.