Sofia Coppola pompás színészgárdával forgatja újra Thomas Cullinan bestsellerét

A XIX. században járunk Virginia államban, és még javában dúl az amerikai polgárháború észak és dél között. Egy lányiskola megpróbál kimaradni a kinti eseményekből, ezért elzárják magukat a külvilágtól, ám a külvilág mégis bekopogtat hozzájuk egy sebesült északi katona képében.
Hosszas vita után befogadják és elbújtatják sérültet, ám ezzel egyből állást is foglalnak, ráadásul a katona egyre hevesebb indulatokat szít a lakók között, akik közül többen is vonzódnak hozzá. 
 
Thomas Cullinan könyvének (The Beguiled) története nem csak regényként ismert. 1971-ben egyszer már feldolgozta Hollywood a legendás Don Siegel rendezésben – Magyarországon A tizedes háreme címen ismert –, és akkor Clint Eastwood játszotta a férfi főszerepet. 
 
Nincs irigylésre méltó dolga Sofia Coppolának (Elveszett jelentés), ugyanis az a film simán megállja a helyét még ma is, és azért Don Siegelt nem lehet egyszerű felülmúlni. Az biztos, hogy nem a szereposztáson fog múlni, ugyanis Coppola pompás színészgárdát válogatott össze a Csábítás című mozihoz. Eastwood szerepét Colin Farrell kapta, az iskola vezetőjét Nicole Kidman alakítja, míg a többi szerepben olyan kiváló színésznőket köszönthetünk, mint Kirsten Dunst, Elle Fanning vagy a Rendes fickók tündéri kislánya, Angourie Rice. 
 
A stáb egy Louisiana állambeli ültetvényen forgatott családias körülmények között, és a régimódi westernes hangulat megőrzése végett nem digitális, hanem 35 mm-es filmkamerával rögzítették a felvételeket. A film ősbemutatóját a szakma a Cannes-i Filmfesztiválra várja, és tényleg van esély rá, hogy bejöjjön a számításuk. 
2017.03.06
|


Film premierek

Have a Nice Day

kínai animációs film, 77 perc, 2017

Star Wars: Az utolsó Jedik

amerikai sci-fi, 152 perc, 2017

Legeslegjobb cimborák

német animációs film, 72 perc, 2017

Jesús

chilei-francia-görög-kolumbiai-német filmdráma, 85 perc, 2016

Eszeveszett esküvő

belga-francia-kanadai vígjáték, 117 perc, 2017

Az igazi csoda

amerikai filmdráma, 113 perc, 2017
Játék
Steven, a karizmatikus sebész felkarolja egykori páciense kamasz fiát, ráadásul a srácot a férfi családja is megszereti. Csakhogy a zavart fiú komoly áldozatot vár el az orvostól.
Filmek a TV-ben
19:30
Totem
amerikai horror, 2017
19:45
Börtönvonat Yumába
amerikai western, 2007
20:00
Szilveszteri durranások
angol romantikus vígjáték, 1992
20:30
Flashdance
amerikai zenés film, 1983
21:00
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.