Jérôme Bel: Gala

Budapest, Trafó, január 7. 20:00
Március 16. és 18. között tizenöt magyar fellépővel – profikkal és civilekkel – alkalmazza a Trafó színpadára új darabját a számos díjjal kitüntetett francia koreográfus, Jérôme Bel. Mindegyikük másmilyen: különbözőek korban, nemben és képességekben.
Mást tudnak a táncról és különféleképp érzik magukat benne biztonságban. Sebezhetőek, van, amikor jól sikerülnek a dolgok, és van, amikor nem. A kategorizálhatatlan táncok olyan leltára ez, mely nemcsak bemutatja a szépség sokféleségét, hanem egy közös vágyért dolgozik. 
 
Jérôme Belt mindig is az érdekelte, hogy mi rejlik az előadás mögött. Koreográfiáiban a tánc és a színház szabályait és lehetőségeit elemzi, és magát az elemzést állítja színpadra: „Ez a projekt nem az irányításról és a mestermunkáról szól, hanem a megkísérlésről, az újra próbálkozásról és a felfedezésről, még akkor is, ha ebben benne van a kudarc. Nézőként engem sokkal jobban érdekel a rizikóvállalás, mint a sikeres előadás, ami semmi újat nem tanít. A civil táncos számomra pont azt a művészetet testesíti meg, amihez szenvedélyesen vonzódom.” 
 

 
2017.03.06
|


Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, január 12. - május 25.
 
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2017. november 30. - 2018. április 30.
 
január 11 - 17.
 
Budapest, Trafó, január 17. 18:00
 
január 1 - 31.
Játék
Az előadás a belső világunk és a külső valóság közötti átmeneti térbe invitálja a nézőt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.