Rekordszámú jelölést kapott a Laurence Olivier-díjra a Harry Potter-darab

Rekordszámú, 11 jelölést kapott a legrangosabb brit színházi elismerésre, a Laurence Olivier-díjra a Harry Potter és az elátkozott gyermek című darab. Az Olivier-díjak történetében még nem fordult elő, hogy egy színmű ilyen sok jelölést gyűjtsön.
A J. K. Rowling regényfolyama nyomán született Harry Potter és az elátkozott gyermek című kétrészes darab a harmincas éveik közepén veszi fel Harry Potter és barátai életének fonalát. A színmű, amelyet két estén játszanak, több mint ötórás. A darab 11 jelölésével a Hajlakk című musical 2008-as rekordját döntötte meg.
 
A varázslótörténetben Hermione Grangert alakító Noma Dumezweni a legjobb női mellékszereplőként lehet díjazott, Anthony Boyle, aki Scorpius Malfoyt játssza, a férfi mellékszereplő kategória díjára jelölt, és a darab zeneszerzője, Imogen Heap is díjazott lehet. John Tiffany, a dráma rendezője kétszer is szerepel a legjobb rendező mezőnyben, mivel a The Glass Menagerie című előadásért is jelölték. A Potter-darab továbbá versenyben van a legjobb új színdarab díjáért is. 
 
(MTI) 
2017.03.07
|


Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, április 24 - 29.
 
 
április 20 - 26.
 
Budapest, Szkéné Színház, április 26. 19:00
Játék
A 20 éve elhunyt amerikai rádiós nagyságnak állít emléket Szörényi Levente és Gájer Bálint. Az utóbbi előadó jelenléte ott, ahol swing vagy jazz szól, evidens; ezen az esten viszont a legendás szenior dalszerző-énekes új oldaláról mutatkozik be.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.