Rendelj kínait - 12. rész

A modern háziasszonyok kedvenc „játékszere” lehet az ágy alá is beférő, színes takarítógolyó, mely szinte fillérekért beszerezhető. A tiszta lakásban aztán jólesik kikapcsolódni a divatos okoségővel, mely hangszóróként is funkcionál. Olvashattok még egy praktikus, kocka alakú elosztóról, valamint megmutatjuk, hogyan őrizhető meg sokáig a tízórai frissessége.
Automatikusan guruló porgyűjtő robot – Takarítónő, aki az ágy alá is befér 
 
A takarítás senkinek nem tartozik a kedvenc tevékenységei közé. Különösen akkor nem, ha nehezen elérhető helyekre kell benyúlnunk, tárgyakat tologatnunk, vagy a bútorokat pakolgatnunk. Ráadásul egy esetlen porszívóval és egy merev szívócsővel sokszor szenvedéssé válik a lakás tisztítása. Szerencsére van megoldás, mert a guruló porgyűjtő robotot pont erre találták ki. 
 
Kis méretéből fakadóan könnyedén befér oda is, ahova mi csak nagyon nehézkesen tudunk benyúlni. Ügyesen mozog az ágy alatt vagy akár a szekrény mögött is, miközben szőrös felületével összegyűjti a koszt a számunkra elérhetetlen helyeken is. Anyagának természetéből adódóan különböző méretű és halmazállapotú szennyeződéseket is képes feltakarítani. Tisztítása rendkívül egyszerű, a külső huzat könnyedén eltávolítható, majd csapvíz alatt, vegyszer felhasználása nélkül kimosható. A műszaki szakértelmet nem igénylő, 2 db AA elemről üzemeltethető kütyüért 2800 forintot kérnek. 
 
Link >>  
 
Powercube 220 voltos USB elosztó – Mágikus áramforrás 
 
Egyre több műszaki eszközt birtoklunk, amiket bizony néha tölteni kell. Ilyenkor szembesülünk azzal a problémával, hogy sajnos a falból kiálló konnektorok száma sosem elég. Az elosztók használata viszont rövid úton átláthatatlan kábeldzsungelt eredményez a lakás különböző pontjain. Nem túl esztétikus, és elbotlani is könnyű bennük. Erre kínál megoldást a Powercube, amely lényegesen rendezettebb, mint a hagyományos elosztók. 
 
Nem kell mást tennünk, mint bedugnunk a falba, és máris 4 különböző, hagyományos aljzat vár arra, hogy műszaki eszközeinket csatlakoztassuk. A kocka külső oldalán további kettő darab USB portot találhatunk, ide illeszthetjük különböző telefonjainkat, tabletjeinket, fényképezőgépünket és természetesen minden mást is, ami alacsony feszültségről tölthető. A Red Dot Design-díjas termék ára 6600 forint. 
 
Link >>  
 
Okoségő és -hangszóró egyben – Színes zenebona 
 
Nem lehet egy jó házibulit megtartani megfelelő zene és a hozzáillő fények nélkül. Ugyanez igaz egy romantikus estére is, ahol a hangulat elengedhetetlen kelléke a háttérvilágítás és a kellemes melódiák. Az okoségő a fény- és hangkeltő eszközöket egyesíti magában, amely integrált hangszórója segítségével biztosítja az alkalomhoz illő ütemet. 
 
A különböző funkciók telefonos applikáció segítségével igényeinknek megfelelően átszabhatóak. A Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül kommunikáló eszköz a színskála szinte minden színét képes felvenni. A beépített hangszóró hangszínét és hangerejét szintén dinamikusan állítgathatjuk okoseszközünk segítségével. Az izzó foglalata E27-es szabványú, így a lámpák jelentős részébe könnyedén becsavarható. A termék fogyasztása mindössze 6 watt, a kibocsájtott fény ereje pedig 273 lumen. A divatos termékért 5200 forintot kell fizetnünk. 
 
Link >>  
 
Szendvicsvákuumozó gép – A friss tízórai titka 
 
Aki életében már evett vákuumozott szendvicset, az tudja, hogy a fóliázott élelmiszerek mindig sokkal jobban megőrzik frissességüket, mint azok, amelyeket csak simán becsomagolnak. Sok esetben nem tudjuk az ételeinket megvédeni a kiszáradástól, mert nincs lehetőségünk légmentesen lezárt környezetet biztosítani. A szabadon hagyott alapanyagok ráadásul sokkal gyorsabban megromlanak, mint a vákuummal védettek. A tartósítás ezen formája azonban otthon is elvégezhető, ha van hozzá egy megfelelő eszközünk. 
 
A vákuumozó gép nem csinál mást, mint bevonja az ételeinket egy vékony fóliával és kiszorítja a levegőt. Így egyrészt a különböző baktériumok nem férnek hozzá, másrészt nem tudják megkezdeni erjesztő hatásukat, ezért élelmiszereink frissek maradnak, és sokkal tovább eltarthatók. A vákuumcsomagolás ráadásul sokkal könnyebben elpakolható, nem szóródik, nem morzsálódik a pékáru, a húsok és a zöldségek sem eresztik ki a levüket, ezzel könnyítve meg elektromos eszközeink tisztántartását. 
 
A készülék két különböző módban is képes működni. Az elsőben lefedi az ételt, de nem szívja ki a levegőt a fólia alól. Így elkészíthetjük gyerekeink iskolai tízóraiját, vihetünk a munkahelyünkre ebédet, vagy akár egy túrázáshoz is elkülöníthetjük egymástól az élelmiszereinket. A második módban a fóliázást vákuumozás egészíti ki, ilyenkor az ételek légmentesen kerülnek lezárásra, tartósítás céljából. A termék nettó 13 000 forintért vásárolható meg. 
 
Link >>  
 
rendeljkinait.blog.hu
2017.03.09
|


Játék
A felolvasószínházi sorozat legújabb részében a Karinthy Frigyes–Bőhm Aranka–Déry Tibor szerelmi háromszöget boncolgatják az alkotók.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.