Legyél tavasztündér!

Végre ki merjük jelenteni, hogy érezni lehet a tavasz illatát, és reméljük, hogy ezzel nem csak mi vagyunk így! Ilyenkor aztán nem csak a cirógató napsugarak és a plusz fokok miatt lehet jókedvünk.
Elő lehet ugyanis kapni a színesebb darabokat is a gardróbból, a ballonkabátot, a vékony, színpompás sálat, a vászonnadrágot, és már semmi sem akadályozhatja meg a természetben andalgást, vagy azt, hogy a Margitszigeten pletykálkodjatok a barátnőkkel. Ráadásul mit szólsz ahhoz, hogy most már komolyabb fagyási sérülések nélkül is bevállalhatod, hogy bringával mész munkába? Tavaszi bezsongós ötleteket gyűjtöttünk nektek! 
 
Burkolózz a tavasz színeibe! 
 
Ahogy már feljebb is írtuk, elő a színes ruhákkal, hiszen az elmúlt években már korántsem ciki pirosban, sárgában, zöldben, kékben, vagy éppenséggel igazi színkavalkádban kilépni az utcára. Egyszerűen minden csak stílus és megfelelő párosítás kérdése. Például egyre nagyobb divat a kalap, amire a tavasz közeledtével egy-két színpompás virágot is biggyeszthetsz. Szintén trendi manapság a mindenféle csipkés anyag, valamint a virágos minta, bárhova, bármikor. Ezek kombinációiból már valódi topmodellszettet állíthatsz össze magadnak. 
 
EST tipp: Ha a ruhád csupa szín, akkor jót tesz az összhatásnak, ha a sminkedet nem viszed túlzásba. Egy jópofa virágmintás blúzhoz például nyugodtan válassz visszafogottabb arcpírt és egy egyszerű, színben a virágokhoz illeszkedő rúzst. És ennyi elég is! 
 
Bringázz munkába! 
 
Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a sport nemcsak a testi egészségedre, hanem a lelki egyensúlyodra is igencsak nagy hatással van. Szóval most, hogy süt a nap és nincsenek többé mínuszok, talán már nem is tudsz jó kifogást találni ara, hogy miért is ne mehetnél reggelente bicajjal dolgozni, vagy éppen miért ne tekerhetnél egyet a környéken a hétvégén? Pattanj bringára, és hidd el, elsuhannak majd a gondok és kinyílik a világ. Egy-egy jó óra sportolás után pedig még a munkát is szebbnek látod majd. 
 
Napsütötte koktélok az egészségedért 
 
Egy korábbi cikkünkben már ajánlottuk a zöldkoktélt, mint otthon is percek alatt elkészíthető vitamindzsúzt. Tavaszvárónak azonban már tavaszi zöldségeket, gyümölcsöket is előkaphatunk a spejzből: például paradicsomot, céklát, uborkát. Ezeket akár külön, akár együtt is felhasználhatod egy jó kis egészségbomba elkészítése érdekében. Hámozz, darabolj, facsarj, turmixolj és fűszerezz kedvedre. Ennyire könnyű a recept! 
 
Tavaszi nagytakarítás 
 
Ha a fenti recepteket követed, akkor a testedben-lelkedben hamarosan rend lesz. A lakásodban azonban ugyancsak nem árt tavasszal kicsit megszabadulni a rumlitól, úgyhogy takarításra fel! Szelektálj az íróasztalodon, a szekrényedben, a ruháid között, és ami esetleg csak porfogónak van ott, azt vidd el egy garázsvásárra vagy adományozd el, más még hasznát veheti! Ha pedig a kis lomtalanításon túl vagy, szellőztess ki, és tedd tele a lakást virágokkal a totális tavaszi bezsongós hangulatért! 
 
EST tipp: A Városliget mellett, az Ajtósi Dürer soron működő Dürer-kertnél van egy Ajándékdoboz elnevezésű közösségi adományozó pont. Oda minden további nélkül elhelyezhetsz neked már nem kellő, azonban használható állapotban lévő holmikat. Valaki biztosan örülni fog neki! 
Kurcz Orsi
2017.03.13
|


Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.