Helyspecifikus hirdetőtáblák, melyek szépen illeszkednek a dél-kaliforniai sivatagba

Dél-Kalifornia, Gene Autry Trail, Vista Chino, április 30-ig
Jennifer Bolande képzőművész Látható távolság/Second Sight című projektje egyfajta szabadtéri kiállítás, amely Dél-Kalifornia sivatagában „söpör végig”. A sorozat része a Desert X kiállításnak, amely április 30-ig megvalósuló művészeti projektek és performanszok sorozata.
Ezek a munkák a maguk eszközeivel hívják fel a nézők a figyelmét a természetre. Boland helyspecifikus óriásplakátjai stratégiai elgondolással kerültek a helyükre, a környezetben tökéletesen álcázva. 
 
Ezek az újszerű hirdetőtáblák, a kaliforniai Gene Autry Trail és a Vista Chino régióban láthatók, és tulajdonképpen mobilházak, melyekből figyelemre méltó kilátás nyílik a sziklás, gyér növényzetű hegyekre. Egy bizonyos szögben, minden poszter tökéletesen illeszkedik a valós térbe. Így hatásuk ellentétes azzal, mintha egy galériában lennének kiállítva. Ezek a képek arra biztatják a nézőket, hogy kivonják magukat a statikus pozíciókból, segítenek felidézni a mozgást, és élénk moziélményt adnak. Bolande-ot a 20. század közepén látható Burma borotvahab cég úttörő plakátjai ihlették, melyek szintén illeszkedtek és alkalmazkodtak a környezetükbe, mint útjelzőtáblák csaknem 40 évig jelen voltak a 65. úton.  
 
Ezek a plakátok nem vesznek el a tájból, hanem a művész szerint, azzal, hogy megduplázzák a hátteret, felhívják rá a figyelmet. Célja volt az is, hogy egy alternatív lehetőségét láttassa az óriásplakátnak.  
 
(My Modern Met) 
2017.03.10
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.