Töltsd le a gépedre a New York-i Metropolitan Museum of Art gyűjteményét!

Több mint 400 000 nagyfelbontású digitális képet tett közkinccsé a MET, amit bárki letölthet és elmenthet magának. A múzeum világhírű gyűjteménye közvetlenül elérhető a múzeum honlapjáról, az egyetlen kikötés, hogy nem kereskedelmi használatra.
A képek ingyen, a múzeum engedélye nélkül felhasználhatók. Ezzel a Met csatlakozott más világszínvonalú múzeum és online gyűjtemény kezdeményezéséhez, akik digitális művészeti alkotásokat osztanak meg, bárki számára elérhetően az interneten. Jelenleg százezernél is több kép van a Getty gyűjteményében, 125 000 holland mestermű a Rijksmuseumtól, 35 000 alkotás a New York-i Nemzeti Galéria és 57 000 műtárgy a Google Art Projekt megosztásában.
 
Hogyan találhatod meg a letölthető képeket a MET honlapján? A cikk alatt található linkre kattintva kereshetsz a képek között. Egyébként az elméleti tartalom szabad elérése (OASC) ikont kell keresni a MET weboldalán, a gyűjtemények közt, és a letöltés ikonra kattintva el tudod menteni a képet. Középkori remekek közt szörfölhetsz. Például megtalálhatod Edouard Manet 1874 festményét, a Hajózást (képünkön), vagy Rembrandt 1660-os Önarcképét is. Jó keresgélést! 
2017.03.13
|


Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.