Martin McDonagh: Hóhérok

Budapest, Katona József Színház, január 24. 19:00
Az ír származású, Oscar-díjas Martin McDonagh: Hóhérok című kortárs színdarabját, Gothár Péter rendezésében, Fekete Ernő, Rezes Judit és Jordán Adél főszereplésével a Katona József Színház tűzi műsorra.
McDonagh darabja Angliában játszódik, a szereplői angol emberek, ennek megfelelően a humora is angol humor, és a középpontjában egy angliai történelmi esemény áll: 1965-ben Nagy-Britannia óriási lépést tett a modern, civilizált társadalom felé, eltörölték a halálbüntetést.
 

 
Az észak-nyugati iparváros, Oldham egyik kocsmatulajdonosának öröme azonban nem felhőtlen, Harry Wade néhány napja még Anglia második legjobb hóhéra volt – bosszantó tény. Harry kocsmája mágnesként vonzza a furcsa alakokat: az exhóhér először egy újságírónak önti ki a lelkét, majd amikor a lánya hirtelen eltűnik, egy gyanús londoni fiatalembert szemel ki magának, aki talán bosszút forral ellene.  
 
„Minden ízében tökéletes”, „elképesztő, hátborzongató visszatérés” – írta az angol sajtó a Hóhérok 2015-ös londoni premierje után. A Laurence Olivier-díj-gálán két elismerést is begyűjtött a darab: a legjobb díszlettervezés mellett a legjobb új színdarab díját is McDonagh alkotása vihette haza.
 

 
A Magyarországon is népszerű Martin McDonagh több mint húsz éve állt elő legelső fekete komédiájával, a Leenane szépével, amelyet azután több, nagy sikerű, szintén ír tárgyú darab követett, mint például a Vaknyugat, amely Gothár Péter rendezésében jelenleg is látható, vagy A kripli, amely szintén Gothár-rendezésben, tizenkét évig volt műsoron Budapesten. 
2017.03.13
|


Játék
Az új évben is folytatódik a Pesti Est és a Jurányi népszerű családi programsorozata, a Mese Habbal.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.