Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül

Budapest, Néprajzi Múzeum, 2017. március 5. - november 30.
Az ausztrál vérbosszú cipőtől a japán getáig, indiai faszandáltól a gyöngyös hanti női cipőig, sziú mokaszintól a kalocsai mester által készített rózsás női cipőn át a kínai lótuszcipőig közel háromszáz pár különleges lábbelit láthatunk a Néprajzi Múzeum új kiállításán.
A tárlat, amelyben a múzeum hazai és nemzetközi gyűjteménye egymásra reflektálva mutatkozik be, a költözés előtt álló intézmény küszöbön álló útra kelését is szimbolizálja. A Néprajzi Múzeumnak a Kossuth Lajos téri műemlékpalotában megrendezett utolsó időszaki kiállítása a cipők sokoldalúságát, kulturális és történeti változatosságát kiemelve fókuszál társadalmi és történelmi jelenségekre, s izgalmas tematikus programokkal és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket november végéig.
2017.03.13
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.