Életre kelt avarok

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, március 3. - április 9.
A 21. század legkorszerűbb technikai újításait maximálisan kiaknázva hozza közelebb az érdeklődőkhöz az avarokat a Magyar Nemzeti Múzeum új régészeti kiállításán.
Az Európai Unió támogatásával született Connecting Early Medieval Collections (CEMEC) projekt keretében létrejött tárlaton, amely az avarok titkokkal teli világába enged betekintést, interaktív panoramikus idővonal, holografikus kivetítések, 3D modellek, valamint fény- és hangeffektek teszik teljessé a látogatói élményt.
 
Az avarok két, egymást kiegészítő történeten keresztül kelnek életre. Az egyik történet főszereplője egy a Kárpát-medencei avar uralom fénykorában élt tehetős avar úr, akinek a 19. század közepén találták meg gazdagon felszerelt sírját Kunágotán. A másik történet főhőse pedig két germán származású, előkelő hölgy, akik a mai Kölked mellett állt faluban éltek a 7. század első felében. 
 
2017.03.13
|


Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.