Így készült a Páncélba zárt szellem

A mostani Hollywoodban kisebb csoda, hogy egy világszerte ismert anime élő szereplős változatára több mint két évtizedet kellett várni. Vigasztalódjunk azzal, hogy mostanra a technológiai feltételek már adottak voltak egy varázslatos jövőbeni világ megteremtéséhez, melyben egy cyborgrendőr veszi fel a harcot egy kegyetlen hackerrel. Belestünk a színfalak mögé.
10. Az 1995-ös kultikus japán animének Steven Spielberg volt az egyik legnagyobb hollywoodi rajongója, és ő szerezte meg a filmjogokat a DreamWorksszel, csakhogy a kisebb busznyi alkalmazott forgatókönyvíró ellenére nem haladt a projekttel. A munka akkor kapott új életre, amikor sok évvel később a terv átkerült a Paramount stúdióhoz, ahol komoly lehetőséget láttak benne.  
 
9. Ide csatlakozott be Rupert Sanders rendező, akinek személye komoly kétségeket ébresztett az anime rajongóiban, ugyanis csak egyetlen nagyjátékfilm, a Hófehér és a vadász fűződik a nevéhez.  
 
8. Sandersnek esze ágában sem volt hagyományos remake-et készíteni: filmjét nem kizárólag az 1995-ös animére építi, hanem az eredeti mangára, és az azóta készült számos mozgóképes feldolgozásra és folytatásra is, melyek szinte mindegyikéből használt fel ötleteket. 
 
7. A filmhez eredetileg Margot Robbie-t szerették volna megszerezni főszereplőnek. Miután az egyeztetések vakvágányra futottak, felajánlották a szerepet Scarlett Johanssonnak, aki azonnal lecsapott rá. 
 
6. A látszat ellenére Scarlett Johansson a filmben nem parókát visel. Amit látunk, az tényleg az ő haja feketére festett változatban. 
 
5. Johansson kiválasztása a főszerepre kisebb botrányt okozott, ugyanis sokan a hollywoodi „whitewashing” jelenséget (amikor nem fehéreknek szánt szerepekre is fehér színészt választanak) látták ebben megtestesülni. A stáb azzal védekezett, hogy az animékben az emberábrázolás amúgy is inkább a kaukázusi emberekre emlékeztet, ráadásul egy kiborgról van szó, és az eredeti film alkotói is jóváhagyásukat adták Scarlettre. 
 
4. Azért a viták elkerülése végett Motoko Kusanagi őrnagyot az élő szereplős filmben már csak Őrnagynak hívják. 
 
3. A filmesek végül a mellékszereplők kiválasztásával próbáltak kompenzálni: az amerikai, angol, francia és dán színészek mellé rengeteg japán és kínai színészt is szerződtettek, hogy elhallgattathassák a háborgókat. 
 
2. A stáb ugyan néhány külső felvétel kedvéért megfordult Hongkongban és Sanghajban is, de ezt leszámítva az egész filmet Új-Zélandon forgatták, és Peter Jackson WETA-s trükkmágusai segítették elő a mozivarázslat megteremtését. 
 
1. A jövő nagyvárosának megalkotásakor számtalan koncepció felmerült, ám végül úgy döntöttek, hogy egy Szárnyas fejvadászhoz hasonló színes, mozgalmas, túlzsúfolt városi jövőképet alkotnak meg. 
 
 
2017.03.14
|


Film premierek

Az igazi törődés

norvég filmdráma, 102 perc, 2017

Űrvihar

amerikai katasztrófafilm, 109 perc, 2017

Nyírjuk ki Gunthert!

amerikai akcióvígjáték, 90 perc, 2017

Négyen a bank ellen

német krimivígjáték, 96 perc, 2016

Aurora Borealis - Északi fény

magyar filmdráma, 104 perc, 2017

anyám!

amerikai horror, 115 perc, 2017

A kis vámpír

angol-dán-német animációs film, 90 perc, 2017
Játék
Őserő, profizmus, életigenlés – ezekkel a szavakkal jellemezhető Dr. Lonnie Smith orgonista pályafutása.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.