Kedvenc helyek

Szereti ön Chopint?

Thurzó Zoltán zongoraestje
Budapest, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye, 2017. március 17. 18:00
Merész és rendhagyó esemény helyszíne lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár március 17-én, Thurzó Zoltán zongoraművész interaktív koncerttel várja Chopin rajongóit.
Az előadás abban különbözik a megszokott zenei eseményektől, hogy nem csupán a kiválasztott tematikához társított zeneműveket hallhatja a közönség. Sokkal többről van szó. Thurzó Zoltán, a nagyváradi Magyar Kultúra-díjas zongoraművész interaktív módon mutatja be Chopin életét. Érdekességeket mesél a felcsendülő művek keletkezésének körülményeiről: a korabeli szalonvilág bemutatásával, történetekkel, történelmi párhuzamokkal, de még kapcsolódó pletykákkal is tovább tarkítva az előadást. Sokszor szervesen bevonja a közönségét az előadás menetébe is, ami jókedvre deríti a hallgatókat.  
2017.03.14
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.