Aleksandra Katsan, a festménytetováló

Emlékszel még a Párnakönyv érzéki testrajzaira? Ma már igen messzire jutottunk tőle. A testfestés és a tetoválás mindennapos dologgá vált, és már egy-egy rajz, színes vagy fekete-fehér, nem okoz, olyan izgalmat, mint azok a betűk, amiket a Greenaway-film Nagikójának remekei ébresztettek bennünk.
De lehet még meglepetést okozni a tetoválással. Aleksandra Katsan tetoválóművész éppen ezt teszi, amikor munkáit akvarellfestményeknek álcázza. A tetoválás és az akvarelltechnika nagyon különböznek egymástól, a színek összeolvadását a tetoválás nem teszi lehetővé, hiszen pontról pontra vagy vonalak mentén halad. Ezért is meglepőek Katsan gyönyörű darabjai, melyek megcsillantják a tetováló tű ecsetté válásának diadalát.  
 
Katsan portfólióját elsősorban a természeti formák és az állatok ihlették. Újítása és egyedi, felismerhető technikája a festékfröccsenés és a színek megfolyatása, amely a munkáinak kreatív szabadságot ad. A madarakkal, a virágokkal és a pandákkal, melyeken keresztül bevezet minket az akvarelltetoválás világába, Katsan modelljeinek a lényegét ragadja meg. Élénk színek, a felvitt textúra, az önfeledt vibrálás, amelyről felismerhetők a munkái.
 
(MyModernMet)
2017.03.14
|


Játék
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság... Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza ennek érdekében – amikor pedig mágusok tanácsát követve, sötét körülmények között kap egyet, teljesen kisajátítja.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.