Gondolat plasztika – képzőművészeti performansz-előadások a Trafóban

2017. március 16., 17., 18h
Melankólia, Bob Dylan, szintetikus biológia, űrbéli élet és tökéletes térdek képzőművészek szemével. A Trafó Gondolat plasztika sorozatában személyes és művészi oldalról mutatják be külföldi és magyar előadók az őket foglalkoztató témákat.
A performansz-előadások félúton helyezkednek el a képzőművészeti performansz és az egyetemi előadás között. Általában a művész úgy mesél a közönségnek, mint egy hagyományos előadáson: képeket vetít és közben beavatja a hallgatóságot alkotásinak történetébe, vagy az azokhoz kapcsolódó kutatásba. Ezeket a műfaji kereteket azonban sokan átlépik, ahogy a 16-ai est egyik fellépője is.
 
Március 16-án Erhardt Miklós és a The Bureu of Melodramatic Research, 17-én pedig a Pakui Hardware művészcsoport és Ralo Mayer előadásán vehetnek részt az érdeklődők.
 
A Bureau of Melodramatic Research tagjai a kávézóban, a közönség között, vagy akár az ő asztaluknál ülve beszélgetnek majd. Az ő színpaduk az asztal lesz, kortárs filozófiai gondolatokról és popszámokról fognak vitatkozni Órák akármiről című előadásukban. Az esten Erhardt Miklós lesz a magyar fellépő, aki kedvenc témáival, a melankóliával, Bob Dylannel és post-truth-tal foglalkozik majd. 
 
Március 17-én a science-fiction elméletek és a konteók veszik be magukat a Trafóklubba. A Pakui Hardware művészcsoport Tökéletes térdű egyedeknek című előadásában azt a paradoxont járja körül, amiben biológiai testünk őrlődik: egyrészt a test az állandó erősödés és fejlődés nyomásának van kitéve, másrészt arra van ítélve, hogy a lehetséges technológiai újítások következtében hátrahagyjuk, mint valami elavult eszközt. Ralo Mayer, Bécsben élő képzőművész a kortárs történelem ökológiáit és azok a múlt, a jövő és a jelen sci-fijéhez fűződő viszonyát vizsgálja. 17-én a Trafóban egy különleges nap, 1991. szeptember 26. eseményeinek összefüggéseit boncolgatja majd, és vezet be a konteók világába. Aznap ugyanis több olyan dolog is történt, amelyekről hajlamosak vagyunk elfeledkezni, vagy kontextusuk nélkül vizsgálni...  
 
PROGRAM 
 
2017. MÁRCIUS 16., (CSÜT) 18.00 – 20:00  
 
Erhardt Mikós: Instrumentális 
 
The Bureau of Melodramatic Research: Órák akármiről 
 
2017. MÁRCIUS 17. 18.00 – 20:00 
 
Pakui Hardware: Tökéletes térdű egyéneknek 
 
Ralo Mayer: E.T.E. – Extra-Terrestrial Ecologies / Földön kívüli ökológiák 
 
2017.03.14
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.