Szabad lelkek a fára épült kabinszállóban

Álmodtál már arról, hogy egy fán töltsd az éjszakát? Akkor a Free Spirit gömböket keresed, azokat az innovatív, kerek faházkabinokat, melyek 10-14 méterrel a föld felett lebegnek a fák koronái közt a Vancouver-szigeten.
A Free Spirit gömböket Tom Chudleigh építész álmodta meg 1990-ben. Az eredmény: barátságos kerek házikó, amely hatalmas fák árnyat adó lombjai közt lebeg. Minden kabin üvegszálas műanyagból készült, gömb formájú építmény, amely nagyjából három méter átmérőjű. Kívülről sárga cédrus vagy luc burkolatot kapott, belül pedig mahagóni vagy teak felületei vannak. A hangulatos térben maximum 2 fő szállhat meg, de elfért benne egy komposztáló WC és egy fürdőszoba is.
 
Miért gömbölyűek ezek a kabinok? „Ez a forma az építész szerint jól hangolódik a környezetéhez, és megteremti a természetközeliség élményét. A gömbforma – Chudleigh szerint – az az architektúra, amely tükrözi a gondolat és az érzés egységét. „Négyszögletes térben kemény vonalakkal válik el a fal, a padló és a mennyezet, gyakran színben és anyagban is, egy gömbben a tér egységet képez." 
 
Egy éjszaka 130 dollár körül kezdődik, és az árban széles körű szabadtéri lehetőségek is benne foglaltatnak. Annak, aki szereti a luxust az erdőben is, mindenképpen érdemes kipróbálnia ezeket a faházikókat, mi, többiek pedig vegyünk ki hétvégére egy kulcsos házat a Bakonyban.  
 
(A mymodernmet nyomán)
2017.03.16
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.