Futuracha Pro, a gépelés közben megváltozó betűtípus

A görög grafikust, Odysseas Galinos Paparounist mindig a jövőbemutató megoldások izgatták. Ügynöksége, a Høly csupa innovatív, kutató grafikusból áll, akik ez alkalommal egy nagyon izgalmas munkával álltak elő.
Megalkottak egy olyan betűtípust, amely gépelés közben változtatja a formáját. Ez a még soha nem alkalmazott tipográfiai megoldás a Futuracha Pro. 
 
A Futuracha Pro egy szecessziós hangulatú betű, amelyre hajlítások és kerek formák jellemzők. Már a puszta megjelenése is szemet gyönyörködtető, de a legizgalmasabb, amikor a betűk életre kelnek. Minden gombnyomással egy új betűtípus kapunk. Néhány díszítése továbbkavarog, míg mások megnyúlnak, és néhány egyszerűen ugyanaz marad, a következő betűtől függően. Paparounis szerint ez a funkció egyszerűen egy vizuális korrekció, annak céljából, hogy az összhatás tökéletes legyen. 
 
A betűket szépségük ellenére valószínűleg csótányok inspirálták. A grafikus még egyetemista korában kapta azt a feladatot, hogy mutassa be ezeket a rovarokat, és a mozgásuk, a csápjaik komoly hatást gyakoroltak a dizájnerre. Ők inspirálták végül az „élő” Futuracha Prót. Paparounisék ez alapján nevezték el a betűt, ugyanis a Futuracha egy szójáték a „futura” és „cucaracha” (a csótány spanyol megfelelője) szavakból. Egyelőre csak grafikusok tudják használni a fontkészletet, de hamarosan szabad hozzáférésű lesz. 
 
(MyModernMet)
2017.03.20
|


Játék
Ahhoz, hogy jól tudj munkát keresni elengedhetetlen az önismeret. Erre számtalan lehetőséged van a mindennapokban is, azonban nem árt egy kis plusz löket. A Belső dilemmáktól az autentikus hivatásig című önindító workshop ebben segíthet neked.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.