Julius Meinl - Fizess verssel a Költészet Világnapján!

március 21.
2017. március 21-én kedden, a Költészet Világnapján a Julius Meinl jóvoltából egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé válik, így a vendégek kávéjukat egy verssel vagy akár egy idézettel "fizethetik ki" a kampányhoz csatlakozott éttermekben és kávézókban.
Az esemény feleleveníti a kávéházi kultúra és az irodalom szoros kapcsolatát és mindenkit arra biztat, hogy merjen egy napra költő lenni. A globális kezdeményezés mögött a Julius Meinl, a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll.

Magyarország idén harmadik alkalommal csatlakozott a felhíváshoz közel 70 helyszínnel országszerte, köztük több nagy múltú kávéház és cukrászda is. A kezdeményezés nagykövetei művészek, költők és ismert költészetkedvelő emberek: a Fizess Verssel kampány nemzetközi arca Maxime Buchi, a Sang Bleu nevű kultuszmagazin és tetoválószalon alapítója és kreatív igazgatója, míg itthon Juhász Anna magyar irodalmár, Nyáry Krisztián író és Weiler Péter kortárs képzőművész állt a kezdeményezés mellé. 

Mit kell tennie annak, aki 2017. március 21-én verssel vagy idézettel szeretne fizetni egy kávéért? 
Elsőként keresse meg a hozzá legközelebb eső helyszínt, mely csatlakozott a felhíváshoz a Facebook eseménynél, vagy a Julius Meinl honlapján. A Fizess Verssel kampányban való részvételt az éttermek és kávézók ajtómatricákkal, plakátokkal, valamint az asztalra kihelyezett cetlikkel és ceruzákkal is jelzik. Ezután nem kell mást tennie, mint leírni kedvenc verssorát a kihelyezett cetlire és azzal fizetni kiválasztott kávéért a pénztárnál. 
2017.03.20
|


Játék
Ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-rendezvénye, az Oldtimer Show, amire a szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.