Így készült A szépség és a szörnyeteg

Amerikában máris jegyeladási rekordok fűződnek A szépség és a szörnyeteg élőszereplős változatához. A filmnek – aminek Emma Watson a főszereplője – már a készítése is különleges volt. Érdekességek a színfalak mögül.
10. A szörnyeteg szerepét először Ryan Goslingnak ajánlották fel, de ő inkább a Kaliforniai álmot választotta. Ennek tükrében különösen bizarr fordulat, hogy Emma Watson eredetileg női főszereplő lett volna a La La Landben, de a két film összeérő munkálatai miatt végül A szépség és a szörnyeteget választotta. 
 
9. A filmnek iszonyatos mennyiségű utómunkára volt szüksége. A forgatás már 2015 augusztusában véget ért, de a digitális effektusok elkészítésére a Disney másfél évet adott a stábnak – ez a filmiparban szokatlanul soknak számít –, hogy a végeredmény tökéletes legyen. 
 
8. Az élőszereplős mozi nagyon szorosan követi az 1991-es animációs film cselekményét, a filmesek csak néhány dologban változtattak. Az új verzióban Belle feltaláló lett, és néhány új dalnak is szorítottak helyet a kétórás játékidőben. 
 
7. A stúdiónál sokáig úgy gondolták, hogy jobb lenne a musicalbetéteket kiszedni az új verzióból, de a zenés filmek terén jártas rendező, Bill Condon ragaszkodott a dalokhoz, mondván, ezek egyszerűen túl jók ahhoz, hogy kidobják őket. 
 
6. Ewan McGregor kapta Lumiére szerepét, és rendesen megszenvedett vele. Bár a színész felesége francia, nem sikerült jól elkapnia a francia akcentust, és a kiejtése inkább spanyolosan hangzott, ezért némi gyakorlás után újra fel kellett venni minden mondatát. 
 
5. A film főszereplője, Emma Watson híres feminista aktivista, ugyanakkor komplett hülyeségnek tartja, hogy A szépség és a szörnyeteg története iskolapéldája lenne a Stockholm-szindrómának (amikor a fogvatartott megkedveli a fogva tartóját), pedig jobban belegondolva… 
 
4. Watson számára az éneklés könnyedén ment, de a tánc már kevésbé. A híres báltermi táncjelenet során a színésznőnek nehezére esett, hogy ne folyton a lábát nézze, ugyanis partnere, Dan Stevens acélorrú csizmát viselt, Watson pedig nagyon félt attól, hogy véletlenül ráléphet a lábujjaira. 
 
3. A bálterem csillogásáról 2160 darab Swarowski kristállyal gondoskodtak. 
 
2. A szörnyeteget eleinte maszkmesteri munkával akarták létrehozni, és Dan Stevens teljes szörnymaszkban játszotta végig a forgatást, de a Disneynél nem voltak elégedettek a látottakkal, ezért utólag CGI-vel rajzoltak neki digitális szörnyfejet. A filmben tehát a színész valódi, elmaszkírozott testét láthatjuk egy CGI fejjel kiegészítve. 
 
1. A film bemutatója környékén komoly botrányt okozott, hogy a Josh Gad által játszott LeFouról az alkotók elmondták, hogy a figura meleg, pedig jobban belegondolva már az animációs változatban is az lehetett. Oroszországban a film betiltása is szóba került az állítólagos melegpropaganda miatt – már ha egy meleg ember létezése propaganda lenne… –, de végül megelégedtek azzal, hogy a film korhatára csak felnőtt nézők számára engedélyezi a megtekintését. 
2017.03.20
|


Film premierek

Floridai álom

amerikai filmdráma, 111 perc, 2017

Thelma

dán-francia-norvég-svéd thriller, 116 perc, 2017

Gengszterzsaruk

amerikai akciófilm, 140 perc, 2018

A legsötétebb óra

angol életrajzi dráma, 125 perc, 2017

68 lepedő

amerikai krimivígjáték, 93 perc, 2017
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, január 12. - május 25.
 
 
január 18 - 24.
 
Budapest, Vígszínház, január 18. 19:30
 
január 1 - 31.
Játék
Az új évben is folytatódik a Pesti Est és a Jurányi népszerű családi programsorozata, a Mese Habbal.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.