Színházi világnap

március 27.
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet hívta életre, és 1962 óta tartják meg március 27-én annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának az évadnyitója.
A színházi világnap szervezőinek a célja, hogy felhívják a figyelmet a színházművészet, és tágabb értelemben a kultúra fontosságára, tisztelegjenek a színészek, a színházi dolgozók előtt, emellett pedig a közönség szeretetét és támogatását kérjék. 
 
A Nemzetközi Színházi Intézet 1978 óta minden évben felkér egy jelentős színházi alkotót, hogy ossza meg gondolatait a színházművészetről, a kultúráról és a világról, és üzenetét március 27-én világszerte minden színházban felolvassák előadás előtt. 2017-ben az intézet Isabelle Huppert-t kérte fel, hogy fogalmazza meg gondolatait. 
2017.03.20
|


Ahol a héten érdemes...
Budapest, Néprajzi Múzeum, szeptember 22. - október 23.
 
október 19 - 25.
 
Budapest, Szkéné Színház, október 23. 19:00
 
Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.