Illusztrált macska szójátékok

Figyelem, ez a cikk kizárólag macskásoknak és macskaimádóknak szól! Ugyanis arról számolunk be, hogy a grafikus Katie Ruby tüneményes, rajzokkal illusztrált szójátéksorozatot alkotott a filmkultúra, a popkultúra, valamint a világirodalom remekeinek szereplőiből.
Ha azt gondolod, hogy minden jobb macskával, nem vagy egyedül! Katie Ruby is valószínűleg hasonlóan viszonyul a macskákhoz, annyira, hogy az ember szőrös, nyávogó barátai vidám és szellemes sorozatra inspirálták. A sorozat címe The World of Ponderful Cats, amit valahogy úgy fordíthatunk, hogy A szó-játékos macskák világa. Ebben szórakoztató képsorozatban a művész macskaként ábrázolja híres könyvek, filmek, valamint művészek és írók különböző karaktereit. Minden illusztrációhoz tartozik még egy saját bájos, rajzfilmszerű macska szójáték is, amely mosolyt csal az olvasók arcára. 
 
A Szó-játékos macskák szórakozásnak indult. Esti kikapcsolódásként rajzolta ezeket az alkotó, amikor hazatért a képeslap stúdióból, ahol dolgozott. A vázlatfüzetéből egyenesen az Instagramra töltötte fel a cicusokat, majd megosztotta őket a Facebookon és a Twitteren is, melyek egyre népszerűbbek lettek. Ruby ma már a rajzokat a számítógépén színezi ki, és a siker hatására már kutyás és egyéb állatos sorozatot is útjára indított. A „Szó-játékos macskák” alkotó folyamatát azonban szeretné megosztani a rajongóival is, így készített egy ingyen letölthető macskaszínezőt. Köztudott, hogy a macskák nyugtatóan hatnak az emberre, ugyanezt a hatást éri el állítólag a színezés is. Ruby itt is összekapcsolt két dolgot, ahogy a munkáiban a macskákat a szójátékokkal. Hát rajta, elő a színes ceruzákkal, töltsük le és színezzünk macskákat este mi is munka után!  
2017.03.23
|


Zakar István kiállítása.
Budapest, Újlipótvárosi Klub Galéria, 2017. december 14. - 2018. január 12.

Geszler Mária keramikusművész kiállítása.
Szombathely, Szombathelyi Képtár, 2017. december 14. - 2018. március 4.

"De lelkem Isten megnyitá"– a köztünk élő Arany János.
Debrecen, Kölcsey Központ, 2017. december 20. - 2018. február 28.

Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.