Pest is… rügyezik

Ha az ókori Egyiptomban nem találják fel olyan ügybuzgón az első időmérő eszközt, akkor könnyen lehet, hogy ma nincs is ez a nagy rohanás. Lehet pontosan tudni, hogy ki volt az a bátor, aki kiötlötte a munkanapok/hétvége leosztást?
Tuti, az évszakok is pusztán azért lettek elkülönítve, hogy lehessen téli meg nyári kollekció. Arról nem is beszélve, hogy az emberek imádják a lustaságukat vagy váratlan aktivitásukat szezonokhoz kötni.
 
A tavaszi ébredésről egy történésznek minden bizonnyal előbb ugrik be a II. világháború egyik utolsó német offenzívája, mintsem az első futóedzés a Kopaszi-gátnál. De inkább maradjunk a zsongásnál! Van az a klasszikus tévhit, hogy mikor újra lábra kap az amúgy hetente két dokumentumfilmet szülő és látványosan haldokló ökoszisztémánk, inkább leszünk gyorsabbak, valakibe fülig szerelmesek, mint egy levélhullajtó októberi délutánon nyakig gázolva az avarban.  
 
Ha végre hét ágra süt a nap, bizony már könnyebben szemet szúr másoknak egy lefüggönyözött, non-stop sorozatnézős hétvége. Persze a hideg időszakban óvatosságból kanapéhoz szögeztük testünket, szép gondosan zsírpárnákkal fedtük be azt az esetleges jégkorszak kitolódása ürügyén, ám az első miniszoknya láttán nyomban rohanunk az edzőterembe, kósza kísérletet téve arra, hogy a fürdőruhás időszakra leradírozzuk magunkról a felesleget.  
 
Az is íratlan törvény, amint a szomszéd elkezd szöszmötölni a kertjében, akkor bizony a tenyérnyi zöld területtel rendelkezőknek szintén kutyakötelességük előkeresni a kertbolygató eszközöket. A jó és a rossz madarakra is lehet mindig számítani, mert ők tényleg visszatérnek a megszokott létszámban, a nem éppen ideális körülmények dacára. Ha valamelyikük mégsem, azt nem kell feltétlenül disszidensnek gondolni. Tényleg imádom hallgatni a csicsergésüket, azonban átkereszteltethetném magam Münchausen báróra, ha valaha is hallottam volna az éneküket a Blahán, pláne egy metrópótló busz és egy rohammentő kombó elrobogásakor.  
 
Amúgy receptre felírtan lehet tisztességesen nagyokat sétálni, és már-már versíró hangulatba kerülve gázolhat el minket a „mostantól mindenhova kerékpárral megyek” felkiáltással repesztő biciklista. És szerencsére megkezdődnek a következő télig tartó útrekonstrukciók, az autós társadalmat összekovácsoló, hangulatnövelő vég nélküli aszfalttoldozgatások.  
 
Szabad örülni, mert a mindenkit beelőző cukrászdáknál kínálatba kerül a fagyi, amiről puffogva megállapíthatjuk, tavaly olcsóbb volt ez is. Aztán kiülve kedvenc romkocsmánkba megbékélhetünk, és az első vizezett sör után visszatér belénk az élet. Amúgy a tavasz még azért is pompás, mert Vivaldinak ugyanúgy maradt rá komponálni való ihlete, mint a többi évszakhoz, bár akkor még nem tréfálta meg őket a globális felmelegedés, ami reggel még telet idéz, 10-re kitavaszodik, de délben már tombol a nyár. 
 
 
 
Cheese
2017.03.27
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.