„Nem éreztem nyomást amiatt, hogy most egy blockbusterben szerepelek” - Juliette Binoche

A Pesti Est exkluzív interjúja videóval!
A francia filmművészet nagyasszonyára nem jellemző, hogy hollywoodi látványfilmekben tűnjön fel, ezért is volt páratlan lehetőség, amikor a Pesti Est épp a Páncélba zárt szellem apropóján beszélgethetett vele Párizsban. Ő alakítja a doktornőt, aki a Scarlett Johansson által játszott Őrnagy agyát áthelyezte egy robottestbe.

53 éves.

 

Nagy Tarr Béla rajongó. Tavaly találkoztak is Budapesten.

 

1997-ben Oscar-díjat kapott Az angol betegben nyújtott játékáért.

Jól tudom, hogy a gyerekei beszélték rá a szerep elvállalására? 
 
Elég komoly nyomás ért a részükről, hogy igent mondjak. Győzködtek, hogy: „Gyerünk, ez egy science fiction-film! Voltál már vígjátékokban, burleszkfilmekben, drámákban… Menő lenne egy ilyen kalandban is látni téged”. Persze alapból érdekelt az ajánlat, de arra is kellett gondolnom, hogy Új-Zéland azért elég messze van Franciaországtól. 
 
Mindig megbeszéli a családtagjaival, hogy milyen filmes ajánlatokat fogad el? 
 
Persze, ez természetes, hiszen egy háztartásban élünk. Fontos, hogy együtt hozzuk a döntéseket, hogy ne érezzék úgy, hogy bármilyen elhatározásom ellenük szólna. Rengeteg forgatásra utaztak velem gyerekkorukban, de ma már a fiam felnőtt, és a lányom is közel jár az érettségihez.  
 
A Godzilla után a Páncélba zárt szellem a második nagy hollywoodi blockbustere. Összehasonlítaná ezt a mostani élményt az akkorival? 
 
Abban a filmben az ötödik percben meghaltam, szóval ez a mostani szerep ahhoz képest mindenképp fejlődés. 
 
A forgatás élménye most nagyon más volt? 
 
A Páncélba zárt szellem a forgatás szempontjából számomra olyan volt, mint a többi filmes munkám. Itt is időre volt szükségem az elmélyülésre. Nem éreztem semmiféle nyomást amiatt, hogy most egy blockbusterben szerepelek. Csak arra törekedtem, hogy a karakterem valódi legyen, a motivációi érthetők legyenek a nézők számára és meg tudjam mutatni az emberi oldalát. Eközben egy világot is alkotni kellett köré, és egy csomó olyan szót kellett megtanulnom, aminek korábban a létezéséről sem tudtam.  
 
Amikor egy ilyen nagyszabású filmet forgat, nem hiányzik, hogy az akciójelenetekből is kivegye a részét? 
 
Éveken át táncoltam, így nem maradt ki az életemből az akció. Persze ez más, mint ami egy akciófilmhez kell. Ha tudod, hogy miért szerepelsz egy filmben, akkor nem hiányoznak olyan dolgok, amik nincsenek ott a szerepben, mert anélkül is bőven elég munkád van vele. Egy akciójelenet rengeteg gyakorlást és edzést kíván. Biztos, hogy el kéne mélyülnöm a harcművészetekben, ami szórakoztató lehet, de a mostani szerep ezt nem igényelte. 
 
Ajánlaná a Páncélba zárt szellemet Tarr Bélának? 
 
(nevet) Nem hiszem. Bár jobban belegondolva Rupert Sandersre nagy hatással volt Hieronymus Bosch festészete, ahogy ezt a szörnyekkel teli, pokoli világot megálmodta. Ő és a film vizuális szakemberei egy nagyon gazdag, 3D-s képi világot álmodtak meg hozzá, szóval látok rá esélyt, hogy tévedek, és tetszene neki.  
Tulu
|
Film premierek

Vad Balaton

magyar természetfilm, 65 perc, 2018

Veszett vidék

ausztrál western, 113 perc, 2017

Senki sem tökéletes

belga-francia vígjáték, 101 perc, 2017

Jönnek a kacsák!

amerikai-kínai animációs film, 91 perc, 2018

Ghostland - A rettegés háza

francia-kanadai horror, 91 perc, 2018

Éjjeli napfény

amerikai romantikus filmdráma, 90 perc, 2018
Játék
Egy állomáson várakozó szép család helyett inkább másról szóljon e történet. Háromévesen jelentették be az eltűnésünket.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
18:15
Belle és Sébastien
francia családi film, 2013
18:30
A galaxis őrzői
amerikai akciófilm, 2014
18:35
Alagút a halálba
dél-koreai akciófilm, 2003
18:35
Chicago
amerikai musical, 2002
18:40
Beépített szépség
amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 2000
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.