„Nem éreztem nyomást amiatt, hogy most egy blockbusterben szerepelek” - Juliette Binoche

A Pesti Est exkluzív interjúja videóval!
A francia filmművészet nagyasszonyára nem jellemző, hogy hollywoodi látványfilmekben tűnjön fel, ezért is volt páratlan lehetőség, amikor a Pesti Est épp a Páncélba zárt szellem apropóján beszélgethetett vele Párizsban. Ő alakítja a doktornőt, aki a Scarlett Johansson által játszott Őrnagy agyát áthelyezte egy robottestbe.

53 éves.

 

Nagy Tarr Béla rajongó. Tavaly találkoztak is Budapesten.

 

1997-ben Oscar-díjat kapott Az angol betegben nyújtott játékáért.

Jól tudom, hogy a gyerekei beszélték rá a szerep elvállalására? 
 
Elég komoly nyomás ért a részükről, hogy igent mondjak. Győzködtek, hogy: „Gyerünk, ez egy science fiction-film! Voltál már vígjátékokban, burleszkfilmekben, drámákban… Menő lenne egy ilyen kalandban is látni téged”. Persze alapból érdekelt az ajánlat, de arra is kellett gondolnom, hogy Új-Zéland azért elég messze van Franciaországtól. 
 
Mindig megbeszéli a családtagjaival, hogy milyen filmes ajánlatokat fogad el? 
 
Persze, ez természetes, hiszen egy háztartásban élünk. Fontos, hogy együtt hozzuk a döntéseket, hogy ne érezzék úgy, hogy bármilyen elhatározásom ellenük szólna. Rengeteg forgatásra utaztak velem gyerekkorukban, de ma már a fiam felnőtt, és a lányom is közel jár az érettségihez.  
 
A Godzilla után a Páncélba zárt szellem a második nagy hollywoodi blockbustere. Összehasonlítaná ezt a mostani élményt az akkorival? 
 
Abban a filmben az ötödik percben meghaltam, szóval ez a mostani szerep ahhoz képest mindenképp fejlődés. 
 
A forgatás élménye most nagyon más volt? 
 
A Páncélba zárt szellem a forgatás szempontjából számomra olyan volt, mint a többi filmes munkám. Itt is időre volt szükségem az elmélyülésre. Nem éreztem semmiféle nyomást amiatt, hogy most egy blockbusterben szerepelek. Csak arra törekedtem, hogy a karakterem valódi legyen, a motivációi érthetők legyenek a nézők számára és meg tudjam mutatni az emberi oldalát. Eközben egy világot is alkotni kellett köré, és egy csomó olyan szót kellett megtanulnom, aminek korábban a létezéséről sem tudtam.  
 
Amikor egy ilyen nagyszabású filmet forgat, nem hiányzik, hogy az akciójelenetekből is kivegye a részét? 
 
Éveken át táncoltam, így nem maradt ki az életemből az akció. Persze ez más, mint ami egy akciófilmhez kell. Ha tudod, hogy miért szerepelsz egy filmben, akkor nem hiányoznak olyan dolgok, amik nincsenek ott a szerepben, mert anélkül is bőven elég munkád van vele. Egy akciójelenet rengeteg gyakorlást és edzést kíván. Biztos, hogy el kéne mélyülnöm a harcművészetekben, ami szórakoztató lehet, de a mostani szerep ezt nem igényelte. 
 
Ajánlaná a Páncélba zárt szellemet Tarr Bélának? 
 
(nevet) Nem hiszem. Bár jobban belegondolva Rupert Sandersre nagy hatással volt Hieronymus Bosch festészete, ahogy ezt a szörnyekkel teli, pokoli világot megálmodta. Ő és a film vizuális szakemberei egy nagyon gazdag, 3D-s képi világot álmodtak meg hozzá, szóval látok rá esélyt, hogy tévedek, és tetszene neki.  
Tulu
|
Film premierek

Újra otthon

amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 2017

Terminátor 2. – Az ítélet napja 3D

amerikai-francia sci-fi, 137 perc, 1991

Kedi: Isztambul macskái

amerikai-török dokumentumfilm, 79 perc, 2016

Fantasztikus utazás Óz birodalmába

orosz animációs film, 90 perc, 2016

Amerikai bérgyilkos

amerikai akcióthriller, 111 perc, 2017

A halál 50 órája

amerikai háborús film, 167 perc, 1965
Játék
„All you need is love” énekli a Beatles 1967-ben nemcsak koncerteken, a rádióban, de már a televízióban is. Az első egész világot behálózó élő tévéközvetítést több mint négyszáz millióan nézik izgatottan a Földön.
Filmek a TV-ben
18:15
Monster Trucks - verdaszörnyek
amerikai-kanadai akcióvígjáték, 2016
18:15
Lesülve
görög-német romantikus vígjáték, 2016 (feliratos)
18:20
18:40
Harry és fia
amerikai filmdráma, 1984
18:50
Három szökevény
amerikai vígjáték, 1989
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.