Tarr Béla életműdíjas, a Tiszta szívvel pedig fődíjas lett a bécsi Let's Cee fesztiválon

Életműdíjjal tüntetik ki Tarr Bélát a bécsi Let's Cee Filmfesztiválon, amelynek keretében mesterkurzust is tart a magyar filmrendező.
Tarr Béla a már javában zajló mustra szombati díjátadó gáláján veheti át a Star of the Urania elnevezésű díjat munkássága elismeréseként - olvasható a rendezvény honlapján. 
 
A fesztivál honlapja az elmúlt harminc év egyik legnagyobb hatású rendezőjeként említi a magyar alkotót, aki a díjátadót követően, vasárnap A filmkészítés művészetéről címmel tart mesterkurzust az érdeklődőknek a bécsi Uránia Moziban. A kurzus keretében A torinói ló című filmet is levetítik. 
 
A március 21. és 27. között zajló fesztiválon Kelet-Közép-Európából, a Kaukázus országaiból, valamint Törökországból érkező 141 filmalkotást vetítenek hat bécsi, és egy-egy grazi, valamint villachi helyszínen. Az immár ötödik születésnapját ünneplő mustrán külön-külön szekcióban versengenek a rövidfilmek, nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek és a legígéretesebb elsőfilmek. Az alkotásokat eredeti nyelven, angol és német felirattal vetítik. 
 
A 2012-ben alapított Let's Cee Filmfesztivál internetes oldala szerint a közép-kelet-európai térség legkiemelkedőbb filmes alkotásainak bemutatására jött létre. A mustra külön szakmai programokkal várja a filmkészítőket. A szervezők reményei szerint idén is sikerül növelni a látogatók számát. A legutóbbi fesztivált 15 ezernél is több érdeklődő kereste fel. 
 
Frissítés: A fesztiválon Till Attila Tiszta szívvel című alkotása kapta a legjobb játékfilm díját. Az elismerést a film főszereplője, Fenyvesi Zoltán vette át a szombati díjkiosztó ünnepségen.
 
(MTI) 
2017.03.24
|


Film premierek

Pappa Pia

magyar musical, 90 perc, 2017
Játék
A Tom Cruise főszereplésével készült film elképesztő megtörtént eseményeken alapul: hőse egy szélhámos pilóta, akit hirtelen felbérel a CIA, hogy részt vegyen Amerika történetének egyik legnagyobb titkos hadműveletében.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
19:30
Beavatás
amerikai filmdráma, 2016
19:40
Férfibecsület
amerikai filmdráma, 2000
19:45
E.T. - A földönkívüli
amerikai családi film, 1982
19:55
A kismenő
amerikai romantikus vígjáték, 2002
20:00
Vaiana
amerikai animációs film, 2016
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.