Tarr Béla életműdíjas, a Tiszta szívvel pedig fődíjas lett a bécsi Let's Cee fesztiválon

Életműdíjjal tüntetik ki Tarr Bélát a bécsi Let's Cee Filmfesztiválon, amelynek keretében mesterkurzust is tart a magyar filmrendező.
Tarr Béla a már javában zajló mustra szombati díjátadó gáláján veheti át a Star of the Urania elnevezésű díjat munkássága elismeréseként - olvasható a rendezvény honlapján. 
 
A fesztivál honlapja az elmúlt harminc év egyik legnagyobb hatású rendezőjeként említi a magyar alkotót, aki a díjátadót követően, vasárnap A filmkészítés művészetéről címmel tart mesterkurzust az érdeklődőknek a bécsi Uránia Moziban. A kurzus keretében A torinói ló című filmet is levetítik. 
 
A március 21. és 27. között zajló fesztiválon Kelet-Közép-Európából, a Kaukázus országaiból, valamint Törökországból érkező 141 filmalkotást vetítenek hat bécsi, és egy-egy grazi, valamint villachi helyszínen. Az immár ötödik születésnapját ünneplő mustrán külön-külön szekcióban versengenek a rövidfilmek, nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek és a legígéretesebb elsőfilmek. Az alkotásokat eredeti nyelven, angol és német felirattal vetítik. 
 
A 2012-ben alapított Let's Cee Filmfesztivál internetes oldala szerint a közép-kelet-európai térség legkiemelkedőbb filmes alkotásainak bemutatására jött létre. A mustra külön szakmai programokkal várja a filmkészítőket. A szervezők reményei szerint idén is sikerül növelni a látogatók számát. A legutóbbi fesztivált 15 ezernél is több érdeklődő kereste fel. 
 
Frissítés: A fesztiválon Till Attila Tiszta szívvel című alkotása kapta a legjobb játékfilm díját. Az elismerést a film főszereplője, Fenyvesi Zoltán vette át a szombati díjkiosztó ünnepségen.
 
(MTI) 
2017.03.24
|


Film premierek

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

amerikai kalandfilm, 135 perc, 2017

Modern idők

amerikai burleszk, 87 perc, 1936

Sárkányvarázs

ukrán animációs film, 85 perc, 2016
Játék
Az Európa Könyvkiadó három, Bob Dylanhez kapcsolódó kötettel tiszteleg a 2016-ban irodalmi Nobel-díjat kapó szerző munkássága előtt. Az áprilisban megjelent Krónikák és Lyrics. Dalok után júniusban érkezik a sorozat harmadik darabja, Barna Imre Bob Dylan című, rendhagyó életrajza is.
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
21:15
A sebezhetetlen
amerikai thriller, 2000
21:30
Pancser police
amerikai akcióvígjáték, 2010
21:50
Hurok
magyar sci-fi, 2016
22:00
Néma könnyek
kínai romantikus filmdráma, 2015 (feliratos)
22:25
Peacemaker
amerikai akciófilm, 1997
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.