35. Magyar Sajtófotó kiállítás

Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 2017. március 28. - május 28.
A Down-szindrómás iskolásokat maguk közé fogadó osztályközösségről készült sorozatával Balázs Attila nyerte az idei Sajtófotó Pályázat nagydíját, a legjobb emberközpontú pályaműnek járó André Kertész-nagydíjat pedig Szekeres Máté kapta Vesebeteg című sorozatáért.
Szekeres Máté képsorozata szívszorítóan, mégis felemelően mutatja be egy fiatal nő küzdelmét az életért. Többek között e díjnyertes szériák képeit is megtekinthetik az érdeklődők a 35. alkalommal megrendezett Magyar Sajtófotó kiállításon, amely május végéig látható a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. 
 
A 35. Magyar Sajtófotó Pályázat díjkiosztóját március 27-én tartották a Capa Központ rendezvénytermében. A pályázatra 234 pályázótól 2284 pályázat érkezett, az egyedi és a sorozat kategóriákba beérkezett képek száma összesen 6259 darab volt. A fent említetteken túl, de a teljesség igénye nélkül íme a további díjazottak: a legjobb Magyarországon készült hírképért járó Escher Károly-díjat Markoszov Szergej kapta Nincs többé Népszabadság című képéért. A Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában harmadik lett Ajpek Orsi tavalyi, Balaton Soundon készült anyaga, a magyar Elvis-imitátor életét bemutató, a Miskolci Elvis című sorozatával lett első Kaszás Tamás a Művészet kategóriában, a 30 év alatti legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter pedig a MOME-s Sivák Zsófia lett. Bepillanthatunk továbbá az idoméni menekülttáborba, láthatunk lélegzetelállító pillanatokat az állatvilágból, gyönyörködhetünk kimagasló sportteljesítményekben, elmerenghetünk a nagy magyar vidék sorsán és nem utolsósorban jót nevethetünk a hétköznapok banalitásán – ez volt 2016.  
2017.03.27
|


Játék
Egy amerikai kisvárosban egy öngyilkos hajlamokkal megáldott tinédzsernek nemcsak a saját démonaival kell megküzdenie, hanem egy természetfölötti gyilkos ördögi tervét is meg kell akadályoznia.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.