Öröklődő szerencse - 1. rész

Hatvan éves az Ötöslottó
Az idén 25 éves Pesti Est megkérdezte a szerkesztőségében dolgozókat, hogy ki hogyan lottózik családjukban. Megnézzük, öröklődhet-e a lottózási kedv és azt is, hogy továbbviszi-e a fiatal generáció a szülők, nagyszülők babonáit.

Ági

 

40 éves

 

tördelőszerkesztő

Lottózik-e valaki a családban? 
 
Nálunk az egész család lottózik. Apám minden héten kombinál, számolgat, úgy teszi meg a számait, az anyám állandó számokkal játszik. De apám – és egyébként a bátyám és a férjem is – nemcsak a lottóban bízik, ők totóznak is minden héten. Én ritkábban lottózom, főleg akkor, ha nagy nyeremény van kilátásban. Akkor biztosan jó pár mezőt megjátszom.  
 
Mik az állandó számok? 
 
Anyám a családtagok születési dátumával játszik. De nem árulom el, mik azok! Azokat biztosan én is folytatni fogom. Elég rossz lenne látni, hogy kihúzzák a számainkat, és mi nem játszottuk meg őket.  
 
Ha mindenki játszik, biztosan vannak nyeremények is… 
 
Az Ötöslottón a hármas volt a legnagyobb. Nálunk az minden évben többször is összejön. Az apámnak még egyszer gyerekkoromban tizenkettese volt a totón. A férjem pedig a múltkor kapott az anyósomtól egy kaparós sorsjegyet, amin nyert tízezer forintot. De az igazán nagy nyeremény még várat magára. 
 
Van-e a családnak valamilyen saját babonája? 
 
Saját nemigen. De azért követjük a szokásokat. Január elsején lencsét eszünk, hogy szépek legyünk és gazdagok. Anyámtól tanultam, hogy ha kéményseprőt látunk, akkor meg kell fogni a gombunkat. Ezt például már a gyerekeim is „tudják”… 
 
Mi lenne számodra az álomnyeremény? 
 
A családban már régen megbeszéltük, hogy az Ötöslottó főnyereményét elosztjuk ötfelé (öten vagyunk), és aztán mindenki a sajátjából gazdálkodik, osztogat és önmegvalósít. Azt hiszem, én egy állatmenhelyet nyitnék... 
Promóció
2017.04.03
|


Játék
Brian King és David Prowse zenekarában egyszerre van jelen a Hüsker Dü punkos zajossága és Bruce Springsteen slágeressége.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.