Látható hiány – Fotók és képeslapok William A. Christian Jr. gyűjteményéből

Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), március 24. - május 14.
A vallásos emberek csodaeseményekhez fűződő viszonyát vizsgálja a Spanyolországban élő amerikai kultúrantropológus, William A. Christian, Jr., akinek fotó- és képeslapgyűjteményéből láthatunk válogatást a Mai Manó Házban.
Az első világháború idején vált általánossá az a gyakorlat, hogy az idegenbe szakadt katonákat magukra maradt családtagjaik rámontíroztatták a fényképekre. „A tény, hogy életük folyamatosan kockán forgott, csak erősítette az igényt a hiányt láthatóvá tevő, a távollévőket az otthon maradottakkal egyesítő” fotómontázsokra, amelyek az új technikát segítségül hívva egyfajta ikonikus szerepet kaptak. Mai szemmel nagyon tanulságosak és elgondolkodtatóak ezek a képek és képeslapok, hiszen az ember öröklétre való törekvése érhető tetten általuk.
2017.04.03
|


Játék
Digitálisan felújított filmklasszikusokat bemutató sorozata keretében 2017. szeptember 14-től a Pannonia Entertainment bemutatja James Cameron kultikus akció-scifije, a Terminator 2. 3D változatát, restaurált képpel és hanggal, az eredeti ’91-es magyar szinkronnal.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.