Öröklődő szerencse - 2. rész

Hatvan éves az Ötöslottó
Az idén 25 éves Pesti Est megkérdezte a szerkesztőségében dolgozókat, hogy ki hogyan lottózik családjukban. Megnézzük, öröklődhet-e a lottózási kedv és azt is, hogy továbbviszi-e a fiatal generáció a szülők, nagyszülők babonáit.

Csaba

 

29 éves

 

újságíró

Lottózik-e valaki a családban? 
 
Apám lottózik, anyám inkább azt mondja, a legnagyobb szerencse, hogy egészségesek vagyunk. De azért nagyon örült, amikor apámnak egyszer az ő szerencseszámaival hármasa lett. Mert apám mindig más számokkal játszik, azt mondja, nem szeretne megtanulni fejből egy számsort se, mert ha egyszer véletlenül elfelejti megtenni, biztosan kihúzzák. Nekem van egy állandó számsorom és a húgom rendszeresen vesz kaparós sorsjegyet. 
 
Elárulod az állandó számaidat? 
 
Persze, nem titok, 8, 25, 26, 56, 88. Ha valaki ezeket akarja megtenni, tudnia kell, hogy ha nyer, nem ő lesz az egyedüli nyertes! 
 
Nyertél már velük? 
 
Kettesem volt. Apám hármasa volt nálunk a legnagyobb nyeremény, viszont anyám mesélte, hogy a nagyapjának egyszer majdnem lett egy négyese. Éppen a lottósorsolást közvetítette a rádió – ez elég régen lehetett –, a dédapám pedig az ajtófélfának dőlve gyorsan mondott öt számot, és négyet kihúztak közülük. Anyám azt mondja, a dédapám sohasem lottózott. 
 
Van-e a családnak valamilyen saját babonája? 
 
A szokásos „péntek 13-a” és az „átment előttem egy fekete macska” mellett – amelyek mindig szóba kerülnek – van egy, amit másoktól nem hallottam. A nagymamám minden újholdkor megütögeti és megköpködi a pénztárcáját, sőt még egy versikét is elmond, hogy mindig tele legyen a bukszája. Még az anyukájától tanulta. Az anyám csak nevet rajta, de a húgom kezd rákapni erre a régi családi szokásra. Azt mondja, ha nem felejti el, ő is csinálja. Meglátjuk, lesz-e eredménye… 
 
Mi lenne számodra az álomnyeremény? 
 
Természetesen az, ha kihúznák az öt számomat. Ha nagyon sok pénzzel járna, akkor jótékonykodnék, ha nem annyira, akkor a zenekarom menedzselésére költeném.  
 
Promóció
2017.04.07
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.